FINDIKLI UN HELVASI
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZLERE BU GÜN UN HELVASININ TARİFİNİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER
MALZEMELER
12,5 Gram tereyağı
2,5 Su bardağı un
2 Su bardağı toz şeker
2,5 Su bardağı su
1 Su bardağından az dövülmüş fındık
YAPILIŞI
Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin
Köpüren tereyağının içine un ilave edip 20 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun
Bu esnada şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın son 15 dakikada fındık içini ekleyin
Şeker ve su kaynayınca 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin
Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın
Servis yada borcama tahta kaşık yardımıyla düzleştirip kesebilirsiniz yada isteğe göre şekil verebilirsiniz
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder