FINDIKLI UN HELVASI

Un Helvası Tarifi

FINDIKLI UN HELVASI

Merhaba sevgili okuyucularım, sizlere bu gün un helvasının tarifini vereceğim. Umarım beğenirsiniz. Sevgiler!

Malzemeler

  1. 12,5 gram tereyağı
  2. 2,5 su bardağı un
  3. 2 su bardağı toz şeker
  4. 2,5 su bardağı su
  5. 1 su bardağından az dövülmüş fındık

Yapılışı

  1. Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin.
  2. Köpüren tereyağının içine un ilave edip 20 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun.
  3. Bu esnada şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Son 15 dakikada fındık içini ekleyin.
  4. Şeker ve su kaynayınca, 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  5. Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın.
  6. Servis ya da borcama tahta kaşık yardımıyla düzleştirip kesebilirsiniz ya da isteğe göre şekil verebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar