FINDIKLI UN HELVASI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZLERE BU GÜN UN HELVASININ TARİFİNİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER







MALZEMELER




12,5 Gram tereyağı

2,5 Su bardağı un

2 Su bardağı toz şeker

2,5 Su bardağı su

1 Su bardağından az dövülmüş fındık






YAPILIŞI

Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin

Köpüren tereyağının içine un ilave edip 20 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun

Bu esnada şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın son 15 dakikada fındık içini ekleyin

Şeker ve su kaynayınca 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin

Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın

Servis yada borcama tahta kaşık yardımıyla düzleştirip kesebilirsiniz yada isteğe göre şekil verebilirsiniz


afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar