FINDIKLI UN HELVASI
Un Helvası Tarifi
Merhaba sevgili okuyucularım, sizlere bu gün un helvasının tarifini vereceğim. Umarım beğenirsiniz. Sevgiler!
Malzemeler
- 12,5 gram tereyağı
- 2,5 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 su bardağından az dövülmüş fındık
Yapılışı
- Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin.
- Köpüren tereyağının içine un ilave edip 20 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun.
- Bu esnada şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Son 15 dakikada fındık içini ekleyin.
- Şeker ve su kaynayınca, 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın.
- Servis ya da borcama tahta kaşık yardımıyla düzleştirip kesebilirsiniz ya da isteğe göre şekil verebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder