Ana içeriğe atla
FINDIKLI GÜLLAÇ
Güllacın Tarifi
Malzemeler
- 10 Adet güllaç yufkası
- 1,5 Litre süt
- 2 Su bardağı toz şeker
- 2 Su bardağı dövülmüş fındık içi
- 1 Vanilya
Yapılışı
- Bir tencereye sütü, şekeri ve vanilyayı koyup karıştırarak kaynatalım.
- Kaynayan sütü soğumaya bırakalım, yani ılık bir süt elde edelim.
- Güllaç yapraklarını yuvarlak geniş bir tepsiye teker teker üzerine süt koyarak ıslatalım.
- Ortalarına fındık gezdirip işlemleri bitirelim.
- En üzerine de fındık gezdirip dinlendirelim.
İpuçları
- İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz; nar, fıstık, gül suyu gibi.
- Tatlı sevenler şeker miktarını artırabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder