FINDIKLI GÜLLAÇ
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM RAMAZANIN SON GÜNLERİNDE SİZLERE BU GÜN GÜLLAÇ TARİFİ VERECEĞİM BİZDE FINDIKLI VE CEVİZLİ SEVİYORLAR SİZLER DEĞİŞİK KURU YEMİŞLERLE YAPABİLİRSİNİZ
MALZEMELER
10 Adet güllaç yufkası
1,5 Litre süt
2 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı dövülmüş fındık içi
1 Vanilya
YAPILIŞI
Bir tencereye sütü şekeri, vanilyayı koyup karıştırarak kaynatalım kaynamış sütü soğumaya bırakalım yani ılık bir süt elde edelim güllaç yapraklarını yuvarlak geniş bir yepsiye teker teker üzerine süt koyarak ıslatalım ortasına fındık gezdirip işlemleri bitirelim en üzerine de fındık gezdirip dinlendirelim NOT Szler istediğiniz gibi süsleye bilirsiniz nar ,fıstık gül suyu vesaire tatlı sevenler şekerin miktarını da artırabilirsiniz
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder