YÖRESEL TER UN HELVASI

Kastamonu'ya Ait Tatlı Tarifi

Malzemeler

  1. 2 su bardağı çiğ süt (üzeri, yani çiğ sütün kaymağı)
  2. 1 çay bardağı buğday unu
  3. 1 su bardağından az toz şeker

Yapılışı

  1. Yanmaz bir tavaya sütü koyun.
  2. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş unu ilave edin.
  3. Şekeri de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Altı kızarana kadar pişirin. Tereyağı tavada kenarlara salınacaktır.
  5. Kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

İpuçları

  • Kıvamı kontrol etmek için pişirme süresini ayarlayabilirsiniz.
  • Yanmaz tavada pişirmek, tatlının yapışmasını önler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar