YÖRESEL TER UN HELVASI
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM YİNE SİZE DEĞİŞİK BİR TATLI TARİFİ VERECEĞİM BÜYÜK ŞEHİRDE YAŞAYANLAR BULABİLİRLER Mİ BİLMİYORUM AMA KÖYLERDE AKRABASI OLANLAR TEMİN EDEBİLİRLER KASTAMONU YA AİT OLDUĞUNU BİLİYORUM BU TATLIYI
MALZEMELER
2 Su bardağı çiğ süt üzeri (yani çiğ sütün kaymağı)
1 Çay bardağı buğday unu
1 su bardağından az toz şeker
YAPILIŞI
Yanmaz tavaya üzeri koyalım sürekli karıştırarak yavaş yavaş ununu da ilave edelim şekeri de ilave ederek sürekli karıştıralım altı kızarana kadar tere yağını salacaktır tavanın kenarına bol yağlı olabilir NOT sizler kıvamını kendinizde ayarılyabilirsiniz
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder