DONDURMALI ÇİKOLATA LI PUDİNG

Kolay ve Hafif Tatlı Tarifi

Malzemeler

  • 1,5 Litre süt
  • 1 Çay fincanı un
  • 1 Çay fincanı nişasta
  • 1,5 Su bardağı toz şeker
  • 1 paket bisküvi

Üzeri İçin

  • Hazır eritilmiş veya kendiniz yapacağınız eritilmiş çikolata
  • Dondurma

Yapılışı

  1. Sütü bir tencereye koyun.
  2. Unu ve nişastayı az bir suyla açarak süte ilave edin.
  3. Karıştırarak toz şekeri ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
  4. Dibinin tutmaması için dikkat edin.
  5. Bu arada kaseleri ıslatın.
  6. Dibine bisküviler koyup, bisküvileri sütle ıslatın.
  7. Pişmiş muhallebiyi kasedeki ıslatılmış bisküvilerin üzerine koyun.
  8. Soğumasını bekleyin, ardından dolapta bir saat kadar bekletin.
  9. Servis yaparken, servis tabağına ters çevirip üzerine çikolata gezdirin ve dondurmayla servis yapın.

İpuçları

  • Reçel veya marmelat ekleyebilirsiniz.
  • Damla sakızı ilave edebilirsiniz.
  • Bisküvi koymayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar