Ana içeriğe atla
DONDURMALI ÇİKOLATA LI PUDİNG
Kolay ve Hafif Tatlı Tarifi
Malzemeler
- 1,5 Litre süt
- 1 Çay fincanı un
- 1 Çay fincanı nişasta
- 1,5 Su bardağı toz şeker
- 1 paket bisküvi
Üzeri İçin
- Hazır eritilmiş veya kendiniz yapacağınız eritilmiş çikolata
- Dondurma
Yapılışı
- Sütü bir tencereye koyun.
- Unu ve nişastayı az bir suyla açarak süte ilave edin.
- Karıştırarak toz şekeri ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
- Dibinin tutmaması için dikkat edin.
- Bu arada kaseleri ıslatın.
- Dibine bisküviler koyup, bisküvileri sütle ıslatın.
- Pişmiş muhallebiyi kasedeki ıslatılmış bisküvilerin üzerine koyun.
- Soğumasını bekleyin, ardından dolapta bir saat kadar bekletin.
- Servis yaparken, servis tabağına ters çevirip üzerine çikolata gezdirin ve dondurmayla servis yapın.
İpuçları
- Reçel veya marmelat ekleyebilirsiniz.
- Damla sakızı ilave edebilirsiniz.
- Bisküvi koymayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder