FINDIKLI ŞEKERPARE

Şekerpare Tarifi

Merhaba sevgili okuyucularım. Uzun zamandır tarif veremedim çünkü biraz rahatsızdım. Evde yatarken canım şekerpare istedi. Biraz iyileşince tepsi tepsi şekerpare yaptım. Sizlerle bu tarifi paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz. Sevgiler.

Şekerpare

Malzemeler

  1. 1 su bardağı pudra şekeri
  2. 3 çorba kaşığı margarin
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ
  4. 3 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  5. 1 su bardağı dövülmüş fındık
  6. 1 çay bardağı irmik
  7. 1 paket kabartma tozu
  8. 1 paket vanilya
  9. 12 kaşık buğday unu (tepeleme)

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Tane fındık

Şerbeti için

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 bardak su
  • 2 dilim limon

Yapılışı

Şerbetin Hazırlanması

Bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım. Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve beş dakika daha hafif ateşte kaynasın. Bu arada limonları da ilave edelim. Şerbet sıcak olmalı, kaynar değil.

Hamurun Hazırlanması

Bir yumurtanın sarısını ayıralım. Un hariç bütün malzemeleri derin bir kapta karıştıralım. Sonra unu ilave edip kulak memesi kıvamında yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp ortasına tane fındık koyup yumurta sarısı sürelim. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Pişince bir iki dakika sonra şerbetini sıcak dökelim.

İpuçları

  • Herkes kendi fırınına göre pişirsin.
  • Kalabalık ailelerde malzemelerin ölçülerini artırabilirsiniz.
  • Fındık yerine ceviz veya fıstık kullanılabilir.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar