FINDIKLI ŞEKERPARE
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZLERE UZUN ZAMANDIR TARİF VEREMEDİM ÇÜNKÜ BİRAZ RAHATSIZDIM EVDE YATARKEN CANIM ŞEKERPARE İSTEDİ BİRAZ İYİLEŞİNCE TEPSİ TEPSİ ŞEKER PARE YAPTIM SİZLERLE BU TARİFİ PAYLAŞMAK İSTEDİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER
Resim yazısı ekle |
1 Su bardağı pudra şekeri
3 Çorba kaşığı margarin
1Çay bardağı sıvı yağ
3 Adet yumurta birisinin sarısı üzeri için
1 Su bardağı dövülmüş fındık
1 Çay bardağı irmik
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
12 Kaşık buğday unu tepeleme
ÜZERİ İÇİN
Yumurta sarısı
Tane fındık
ŞERBETİ İÇİN
5 Su bardağı toz şeker
5 Bardakta su
2 Dilim limon
ŞERBETİN HAZIRLANMASI
Bir tencereye suyu şekeri koyup kaynatalım .Kaynamaya başlayınca altını kısalım beş dakika daha hafif ataşde kaynasın bu arada limonları da ilave edelim şerbet sıcak olmalı kaynar değil.
YAPILIŞI
Bir yumurtanın sarısını ayıralım üzeri için un hariç bütün malzemeleri derin bir kapta karıştıralım sonra unu ilave edip kulak memesi kıvamında yoğuralım ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp ortasına tane fındık koyup yumurta sarısı sürelim 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim pişince bir iki dakika sonra şerbetini sıcak dökelim
NOT Herkes kendi fırınına göre pişirsin kalabalık ailelerde malzemelerin ölçülerini çoğalsın benim gibi fındık yerine ceviz,yada fıstık kullanılabilinir.
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder