İşkembe bol suda yıkanır. Tencereye alınarak üzerine üç parmak çıkacak kadar su eklenir. Yarım limon suyu ve doğranmış sarmısaklar eklenerek işkembeler yumuşayana kadar haşlanır.
Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırpılıp, kesme şeker iriliğinde doğranır. İşkembenin suyu tel süzgeçten geçirilip başka bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
Terbiye hazırlanır. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısı ve 1-2 fincan su eklenerek pürüzsüz kıvama gelene dek çırpılır. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökülür.
Doğranan işkembeler eklenir, tuzu ayarlanarak 5 dakika kaynatılır. Dövülmüş sarmısak ilave edilir. Çorba kaselere alınır, üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirilerek servis yapılır.
Ellerinize sağlık..Ne güzel olmuştur:)
YanıtlaSilBAYILIRM YAZ OLSUN FARK ETMEZ ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilHAYIRLI AKŞAMLAR
teşekkür ederim yorumlarınız için teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık bayılırım işkembeye ben terbiyesine yoğurtta ilave ediyorum öylede güzel oluyor
YanıtlaSilevet bende yoğur koyuyordum ama bu sefer böyle yaptım süper oldu sevgiler
YanıtlaSilbu çorba yaz,kış sevilir ,çok güzel tarifleriniz var,ellerinize sağılık.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yazın çok çorba yenmese de ben severim sevgiler
YanıtlaSilEllerine saglik..
YanıtlaSilBizim yemekhanede de çok leziz yapıyorlar bu çorbayı,elinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSil