İŞKEMBE ÇORBASI

İşkembe Çorbası

İŞKEMBE ÇORBASI

Malzemeler

  1. 1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
  2. 2 Çorba Kaşığı Un
  3. 2 Yumurta Sarısı
  4. 1 Limon Suyu
  5. 1 Fincan Sirke
  6. 3-5 Diş Sarmısak
  7. Tuz, Kırmızı Biber
  8. 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  9. 4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)

Yapılışı

  1. İşkembe bol suda yıkanır. Tencereye alınarak üzerine üç parmak çıkacak kadar su eklenir. Yarım limon suyu ve doğranmış sarmısaklar eklenerek işkembeler yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırpılıp, kesme şeker iriliğinde doğranır. İşkembenin suyu tel süzgeçten geçirilip başka bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
  3. Terbiye hazırlanır. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısı ve 1-2 fincan su eklenerek pürüzsüz kıvama gelene dek çırpılır. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökülür.
  4. Doğranan işkembeler eklenir, tuzu ayarlanarak 5 dakika kaynatılır. Dövülmüş sarmısak ilave edilir. Çorba kaselere alınır, üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirilerek servis yapılır.

İpuçları

  • Arzuya göre sirke eklenebilir.

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık..Ne güzel olmuştur:)

    YanıtlaSil
  2. BAYILIRM YAZ OLSUN FARK ETMEZ ELLERİNİZE SAĞLIK
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim yorumlarınız için teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık bayılırım işkembeye ben terbiyesine yoğurtta ilave ediyorum öylede güzel oluyor

    YanıtlaSil
  5. evet bende yoğur koyuyordum ama bu sefer böyle yaptım süper oldu sevgiler

    YanıtlaSil
  6. bu çorba yaz,kış sevilir ,çok güzel tarifleriniz var,ellerinize sağılık.

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkür ederim yazın çok çorba yenmese de ben severim sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bizim yemekhanede de çok leziz yapıyorlar bu çorbayı,elinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar