İŞKEMBE ÇORBASI
İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 2 Yumurta Sarısı
- 1 Limon Suyu
- 1 Fincan Sirke
- 3-5 Diş Sarmısak
- Tuz, Kırmızı Biber
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)
Yapılışı
- Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç kez yıkayın. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edin. Yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan işkembeyi delikli kepçe ile çırparak, kesme şeker iriliğinde doğrayın. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, başka bir tencereye alarak kaynamaya bırakın.
- Bu arada terbiyeyi hazırlayın. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpın. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökün.
- Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatın. Dövülmüş sarmısağı ilave edin. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.
İpuçları
- Arzuya göre sirke ilave edebilirsiniz.
Ellerinize sağlık..Ne güzel olmuştur:)
YanıtlaSilBAYILIRM YAZ OLSUN FARK ETMEZ ELLERİNİZE SAĞLIKHAYIRLI AKŞAMLAR
YanıtlaSilteşekkür ederim yorumlarınız için teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık bayılırım işkembeye ben terbiyesine yoğurtta ilave ediyorum öylede güzel oluyor
YanıtlaSilevet bende yoğur koyuyordum ama bu sefer böyle yaptım süper oldu sevgiler
YanıtlaSilbu çorba yaz,kış sevilir ,çok güzel tarifleriniz var,ellerinize sağılık.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yazın çok çorba yenmese de ben severim sevgiler
YanıtlaSilEllerine saglik..
YanıtlaSilBizim yemekhanede de çok leziz yapıyorlar bu çorbayı,elinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSil