İŞKEMBE ÇORBASI
İşkembeli Çorba Tarifi
Merhaba sevgili okuyucularım! Kış bitti ama büyük oğlumun isteği üzerine son bir kez daha işkembeli çorba yapmaya karar verdim. Küçük oğlum zeytinyağlı üzüm yaprağı sarmasını seviyor. Neyse ki hafta sonu onun gönlünü yaptık.
Malzemeler
- 1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 2 Yumurta Sarısı
- 1 Limon Suyu
- 1 Fincan Sirke
- 3-5 Diş Sarmısak
- Tuz, Kırmızı Biber
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)
Yapılışı
- Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç kez yıkayın. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edin. Yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan işkembeyi delikli kepçe ile çırparak, kesme şeker iriliğinde doğrayın. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, başka bir tencereye alarak kaynamaya bırakın.
- Bu arada terbiyeyi hazırlayın. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpın. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökün.
- Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatın. Sarmısağı döverek ilave edin.
- Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın. Arzuya göre sirke ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder