YOGURLU KÖY ÇORBASI

Kesme Köy Hamurundan Çorba Tarifi

YOGURLU KÖY ÇORBASI

Malzemeler

  1. 6 bardak kaynar su
  2. 1 kase kesme erişte (veya hazır erişte)
  3. 3 kaşık yoğurt
  4. 1 yumurta
  5. 1 kaşık buğday unu
  6. 3 diş sarımsak
  7. 1 kaşıktan az tereyağı
  8. Kırmızı biber
  9. Nane
  10. Tuz

Yapılışı

  1. Tencereye kaynar suyu koyun ve kaynamakta olan suya erişteleri ekleyin. 5-6 dakika pişirin.
  2. Bu arada yoğurdu ve yumurtayı çırpın. Biraz soğuk su ekleyip unu da koyarak pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
  3. Kaynamakta olan çorbadan bir kepçe alıp yoğurtlu harca ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı çorbaya yavaşça dökün ve karıştırmaya devam edin.
  4. Sarımsakları ince rendeleyin ve tuzunu ekleyin.
  5. Başka bir tavada yağı eritin, nane ve kırmızı biberi ekleyin. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirin.
  6. Çorbanın altını kapatın.

Not: Kıvamını koyu veya daha sulu isterseniz, ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar