YOGURLU KÖY ÇORBASI
Kesme Köy Hamurundan Çorba Tarifi
Malzemeler
- 6 bardak kaynar su
- 1 kase kesme erişte (veya hazır erişte)
- 3 kaşık yoğurt
- 1 yumurta
- 1 kaşık buğday unu
- 3 diş sarımsak
- 1 kaşıktan az tereyağı
- Kırmızı biber
- Nane
- Tuz
Yapılışı
- Tencereye kaynar suyu koyun ve kaynamakta olan suya erişteleri ekleyin. 5-6 dakika pişirin.
- Bu arada yoğurdu ve yumurtayı çırpın. Biraz soğuk su ekleyip unu da koyarak pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
- Kaynamakta olan çorbadan bir kepçe alıp yoğurtlu harca ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı çorbaya yavaşça dökün ve karıştırmaya devam edin.
- Sarımsakları ince rendeleyin ve tuzunu ekleyin.
- Başka bir tavada yağı eritin, nane ve kırmızı biberi ekleyin. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirin.
- Çorbanın altını kapatın.
Not: Kıvamını koyu veya daha sulu isterseniz, ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder