YOGURLU KÖY ÇORBASI
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE KESME KÖY HAMURUNDAN ÇORBA TARİFİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ
MALZEMELER
6 Bardak kaynar su
1 kase kesme erişte [ yada hazır erişte yoksa}
3 Kaşık yoğurt
1 Yumurta
1 Kaşık buğday unu
3 Diş sarımsak
1 Kaşıktan az tere yağı
Kırmızı biber
Nane
Tuz
YAPILIŞI
Tencereye kaynar suyu koyalım kaynamakta olan suya erişteleri koyalım beş altı dakika pişirelim bu arada yoğurdu yumurtayı çırpalım biraz soğuk su ilave edip unuda koyup iyice çırpalım pütürsüz hale gelinceye kadar kaynamakta olan çorbadan yoğurtlu harca bir kepçe koyalım karıştırıp yoğurlu harcı çorbaya yavaş yavaş dökelim bu arada karıştıralım ki çorba kesilmesin sarımsakları da ince rendeden rendeleyelim tuzunu da ilave edip başka bir tavada yağı eritelim nane kırmızı biberi de koyup çorbanın üzerine gezdirelim çorbanın altını kapatalım NOT kıvamını koyu yada daha sulu isterseniz siz onu ayarlaya bilirsiniz
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder