FIRINDA SEBZE YATAĞINDA KARIŞIK BALIKLAR

Karıışık Fırında Balık Tarifi

FIRINDA SEBZE YATAĞINDA KARIŞIK BALIKLAR

Merhaba sevgili okuyucularım. Uzun zamandır blogumla ilgilenemedim. Evin internet bağlantısı nedeniyle bu zaman oldu. Umarım telafi edebilirim. Sizlere karışık fırında balık tarifi vereceğim. İnanılmaz lezzetli oldu. Bu tarifi kendim ilk yaptım, sizlerin de seveceğine eminim. Sevgiler.

Malzemeler

  • 4 Tane çupra
  • 2 Palamut
  • Yarım kg hamsi
  • 2 Adet orta boy domates
  • 1 İri soğan
  • 2 Orta boy patates
  • 4 Sivri biber
  • 1 Tepeli çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 Avuç dolusu soyulmuş cins sarımsak
  • 4-5 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için folyo kağıdı

Yapılışı

  1. Soğanları iri iri piyazlık gibi doğrayın, biberleri de iri iri doğrayın.
  2. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kızartmalık gibi ama biraz daha kalın doğrayın.
  3. Domatesleri iri iri dilimleyip hepsini tepsiye serpiştirin.
  4. Soyulmuş sarımsağı ekleyin, tuz ve karabiber serpin.
  5. Yıkanmış ve temizlenmiş balıkları sırayla tepsiye dizin. Çupraları kenara, hamsileri ortaya, palamutları boş yerlere yerleştirin.
  6. Karabiber serpip defne yapraklarını koyun. Maydanozları bütün bırakın.
  7. Tereyağını parça parça üzerine koyun.
  8. Üzerini folyoyla kapatıp yarım saat kadar pişirin.
  9. Sonra folyoyu üzerinden alıp üzeri kızarana kadar pişirin.
  10. Yanında yeşil roka, tere, kıvırcık ve yeşil soğandan yapılmış salatayla sıcak servis yapın.

Not: Ben kendi fırınımda 200 derecede pişirdim, sizler kendi fırınınıza göre pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar