FIRINDA SEBZE YATAĞINDA KARIŞIK BALIKLAR
BEN EVİMDEKİ KİŞİ SAYISINA GÖRE YAPTIM SİZLERDE KENDİNİZE GÖRE YAPARSANIZ İYİ OLUR
MALZEMELER
4 Tane çupra
2 palamut
Yarım kg hamsi
2 Adet orta boy domates
1 İri soğan
2 Orta boy patates
4 Sivri biber
1 Tepeli çorba kaşığı tere yağı
Yarın demet maydanoz
1 Avuç dolosu soyulmuş cini sarımsak
4 ,5 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
ÜZERİ İÇİN FOLYO KAĞIDI
YAPILIŞI
Soğanları iri iri piyazlık gibi tepsiye doğrayın biberleri de iri iri doğrayın patatesleri soyup yıkadıktan sonra kızartmalık gibi ama biraz daha kalın doğrayalım domatesleri de iri iri dilimleyip hep beraber tepsiye serpiştirelim soyulmuş sarımsağı da ilave edip tuz ve karabiber serpelim yıkanmış ve temizlenmiş ve tuzlanmış olan balıklarımızı sırayla çupraları kenara doru dizelim ortaya hamsileri koyup boş yerlere palamutları yerleştirelim karabiber serpip defne yapraklarını da koyalım maydanozları bütün koyalım tat versin diye tere yağını da üzerine parça parça koyalım üzerini folyoyla kapatıp yarım saat kadar pişirelim sonra folyoyu üzerinden alalım üzeri kızarınca fırından çıkaralım yanında yeşil roka,, tere, kıvırcık, yeşil soğandan yapılmış salatayla sıcak servis yapalım NOT Ben kendi fırınımda 200 derecede pişirdim sizler kendi fırınız da isteğe göre pişirin
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder