PEPEÇURA
Pepecura Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg kokulu siyah üzüm
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 4 su bardağı mısır unu
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
Yapılışı
- Üzümleri saplarından ayıklayıp yıkayın.
- 6-7 bardak suyla iyice pişirin.
- Üzümleri ezip, süzgeçten başka bir tencereye suyunu alın.
- Bir kasede mısır ununu ve nişastayı bir bardak suyla açın.
- Kaynayan üzüm suyuna karıştırarak ilave edin.
- Şekeri de ekleyip iyice pişirin.
- Pişen pepecuraları kaselere alın.
Not: İstediğiniz kıvamda yapabilirsiniz. Koyu olmuşsa su, sulu olmuşsa un ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
değişik ve güzel bir tarifmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltiene que estar rico, bsts
YanıtlaSilteşekkür ederim evet değişik bir tat
YanıtlaSilHic duymadigim bilmedigim bir tat....elinize saglik..
YanıtlaSil