PEPEÇURA

Pepecura Tarifi

PEPEÇURA

Malzemeler

  1. 1 Kg kokulu siyah üzüm
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  4. 4 su bardağı mısır unu

Yapılışı

  1. Üzümleri saplarından ayıklayıp yıkayın.
  2. 6-7 bardak suyla iyice pişirin.
  3. Üzümleri iyice ezin ve süzgeçten başka bir tencereye suyunu alın.
  4. Bir kasede mısır ununu ve nişastayı bir bardak suyla açın.
  5. Kaynayan üzüm suyuna karıştırarak ilave edin.
  6. Şekeri de ekleyin ve iyice pişirin.
  7. Pişen pepecuraları kaselere alın.

Not:

İstediğiniz kıvamda yapabilirsiniz. Koyu olmuşsa su, sulu olmuşsa un ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar