PEPEÇURA
Pepecura Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg kokulu siyah üzüm
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 4 su bardağı mısır unu
Yapılışı
- Üzümleri saplarından ayıklayıp yıkayın.
- 6-7 bardak suyla iyice pişirin.
- Üzümleri iyice ezin ve süzgeçten başka bir tencereye suyunu alın.
- Bir kasede mısır ununu ve nişastayı bir bardak suyla açın.
- Kaynayan üzüm suyuna karıştırarak ilave edin.
- Şekeri de ekleyin ve iyice pişirin.
- Pişen pepecuraları kaselere alın.
Not:
İstediğiniz kıvamda yapabilirsiniz. Koyu olmuşsa su, sulu olmuşsa un ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder