Ana içeriğe atla
FIRINDA BOSTAN PATLICANI DOLMASI
Dolma Tarifi
Malzemeler
- 5-6 adet bostan patlıcanı
- 300 gr kıyma
- 1 adet iri soğan
- 2 sivri biber
- 1 kaşık salça
- Kırmızı biber
- Kara biber
- Tuz
- Maydanoz
- Limon
Yapılışı
- Patlıcanları alaca soyup içini oyalım.
- Tuzlu limonlu suyla yıkayıp kurulayalım.
- Patlıcanların dışına sıvı yağ sürüp, önceden ısıtılmış 250 derecede 15 dakika kadar pişirelim.
- Bu arada iç malzemesini hazırlayalım; soğanları ince ince doğrayalım.
- Sivri biberleri de doğrayıp hafif sıvı yağda kavuralım.
- Salçayı ekleyip kavuralım.
- Kıymayı ilave edip kavuralım.
- Domatesleri ince küp şeklinde doğrayıp baharatları ekleyelim, kısık ateşte pişsin.
- Maydanozları ilave edip ateşten alalım.
- Fırından çıkardığımız patlıcanların içine dolduralım.
- Fırın tepsisine dizelim, üzerlerini domatesle süsleyelim.
- Bir bardak sıcak su ilave edip tekrar fırına verelim, 15 dakika kadar pişsin.
- Patlıcanların içinden çıkan fazlalıkları tepsiye koyun, üzerine artan kıyma harcını ekleyin.
- Harika oluyor, pilavla sıcak servis yapalım.
İpuçları
- Patlıcanları alaca soyduğunuzda daha güzel bir görünüm elde edersiniz.
- İç harcı için domates kullanmak lezzetini artırır.
çok şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok şık ve lezzetli.ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörünüşüde harika eminim tadıda öyledir...
YanıtlaSilteşekkür ederim her birinize sevgiler
YanıtlaSilHarika bir lezzet olduguna eminim,elinize saglikBen de beklerim,sevgiyle ve dostca kalin
YanıtlaSilFırında olması sağlık açısından da ideal. Pilav bir de cacık süper olur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim herkese sevgiler
YanıtlaSil