FIRINDA BOSTAN PATLICANI DOLMASI

Dolma Tarifi

FIRINDA   BOSTAN PATLICANI DOLMASI

Malzemeler

  1. 5-6 adet bostan patlıcanı
  2. 300 gr kıyma
  3. 1 adet iri soğan
  4. 2 sivri biber
  5. 1 kaşık salça
  6. Kırmızı biber
  7. Kara biber
  8. Tuz
  9. Maydanoz
  10. Limon

Yapılışı

  1. Patlıcanları alaca soyup içini oyalım, tuzlu limonlu suyla yıkayıp kurulayalım.
  2. Patlıcanların dışına sıvı yağ sürüp, önceden ısıtılmış 250 derecede 15 dakika kadar pişirelim.
  3. Bu arada iç malzemesini hazırlayalım; soğanları ince ince doğrayalım, sivri biberleri de doğrayıp hafif sıvı yağda iyice kavuralım.
  4. Salçayı ekleyip kavuralım, kıymayı ilave edip kavuralım.
  5. Domatesleri ince ince küp şeklinde doğrayıp baharatları ilave edelim, kısık ateşte pişsin.
  6. Maydanozları ekleyip ateşten alalım.
  7. Fırından çıkardığımız patlıcanların içine dolduralım, fırın tepsisine dizelim.
  8. Üzerlerini domatesle süsleyelim, bir bardak sıcak su ilave edip tekrar fırına verelim.
  9. 15 dakika kadar daha pişirelim.

İpuçları

  • Patlıcanların içinden çıkan fazlalıkları tepsiye koyun, üzerine artan kıyma harcını ekleyin.
  • Dolmayı pilavla sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar