FIRINDA BOSTAN PATLICANI DOLMASI
Dolma Tarifi
Malzemeler
- 5-6 adet bostan patlıcanı
- 300 gr kıyma
- 1 adet iri soğan
- 2 sivri biber
- 1 kaşık salça
- Kırmızı biber
- Kara biber
- Tuz
- Maydanoz
- Limon
Yapılışı
- Patlıcanları alaca soyup içini oyalım, tuzlu limonlu suyla yıkayıp kurulayalım.
- Patlıcanların dışına sıvı yağ sürüp, önceden ısıtılmış 250 derecede 15 dakika kadar pişirelim.
- Bu arada iç malzemesini hazırlayalım; soğanları ince ince doğrayalım, sivri biberleri de doğrayıp hafif sıvı yağda iyice kavuralım.
- Salçayı ekleyip kavuralım, kıymayı ilave edip kavuralım.
- Domatesleri ince ince küp şeklinde doğrayıp baharatları ilave edelim, kısık ateşte pişsin.
- Maydanozları ekleyip ateşten alalım.
- Fırından çıkardığımız patlıcanların içine dolduralım, fırın tepsisine dizelim.
- Üzerlerini domatesle süsleyelim, bir bardak sıcak su ilave edip tekrar fırına verelim.
- 15 dakika kadar daha pişirelim.
İpuçları
- Patlıcanların içinden çıkan fazlalıkları tepsiye koyun, üzerine artan kıyma harcını ekleyin.
- Dolmayı pilavla sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder