İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER:
1. Yarım kg köftelik ince bulgur.
2. Yarım su bardağı irmik.
3. 250gr 2 kere çekilmiş yağsız kıyma.
4. 2 adet yumurta.
5. 1 yemek kaşığı domates salçası.
6. 1 yemek kaşığı biber salçası.
7. Yarım bardak buğday unu.
8. Tuz.
İÇ MALZEMESİ:
1. Yarım kg orta yağlı kıyma.
2. 1 su bardağı iri çekilmiş çeviz ya da antep fıstığı.
3. 2 yemek kaşığı kıyma.
4. 2 orta boy soğan.
5. Karabiber.
6. Birkaşık acı biber salçası.
7. Tuz
8. Pulbiber
SOS MALZEMESİ:
1. Sarımsaklı yoğurt.
2. 1 kaşık tere yağı.
3. Nane ve kırmızı biber.
YAPILIŞI:
Tereyağını geniş tavada eritelim soğanları ince ince doğrayıp kavuralım, kıymayı ilave edip kavuralım
salçasını karabiberini ve az miktarda pulbiberini ve tuzu ilave edelim suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.İri çekilmiş ceviz ya da antepfıstığını ilave edip soğumasını bekleyelim soğuduktan sonra buzdolabında 10-15 dk bekletelim.
KÖFTENİN YAPIMI:
Bulgurla irmik derin bir kapta sıcak suyla ıslatalım. 15-20 dk bekletelim, sonra kıymayı yumurtaları salçasını ununu tuzunu yani bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğuralım arada ıslatalım tekrar yoğuralım hamur halini alıncaya kadar yoğuralım yoğurmuş olduğumuz hamurdan yumurta büyüklünde toplar yapıp işaret parmağımızı ıslatalım bardak şeklini verelim içine hazırlamış olduğumuz kıyma harcından koyup şekilde gördüğünüz gibi kapatalım. Bütün hamurları bu şekilde yapıp bitirelim derin bir tencereye su koyup kaynatalım, kaynayan suya biraz tuz ve 1 kaşık zeytinyağı ilave edelim. Bu arada kaynayan suya köfteleri birer birer ilave edip hafif karıştıralım. Pişen köfteleri kevgir yardımıyla servis tabağına alalım. Bu arada üzeri için tereyağını eritelim, nane kırmızı biberide ilave edip pişmiş köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt, yoğurdun üzerinede tereyağlı sos ilave edelim sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder