İÇLİ KÖFTE

İçli Köfte Tarifi

İÇLİ KÖFTE

Merhaba sevgili okuyucularım, bugün sizlere içli köfte tarifi vereceğim. Bu tarifin Güneydoğu Anadolu'ya ait olduğunu biliyorum. Yanlışım varsa lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler...

Malzemeler

  1. Yarım kg köftelik ince bulgur
  2. Yarım su bardağı irmik
  3. 250 gr 2 kere çekilmiş yağsız kıyma
  4. 2 adet yumurta
  5. 1 yemek kaşığı domates salçası
  6. 1 yemek kaşığı biber salçası
  7. Yarım bardak buğday unu
  8. Tuz

İç Malzemesi

  1. Yarım kg orta yağlı kıyma
  2. 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz ya da antep fıstığı
  3. 2 yemek kaşığı kıyma
  4. 2 orta boy soğan
  5. Karabiber
  6. Bir kaşık acı biber salçası
  7. Tuz
  8. Pul biber

Sos Malzemesi

  1. Sarımsaklı yoğurt
  2. 1 kaşık tereyağı
  3. Nane ve kırmızı biber

Yapılışı

Tereyağını geniş tavada eritin. Soğanları ince ince doğrayıp kavurun, kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Salçaları, karabiberi ve tuzu ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. İri çekilmiş ceviz ya da antep fıstığını ekleyip soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra buzdolabında 10-15 dakika bekletin.

Bulgurla irmiği derin bir kapta sıcak suyla ıslatın. 15-20 dakika bekletin. Sonra kıymayı, yumurtaları, salçayı, ununu ve tuzunu ekleyip iyice yoğurun. Hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Yumurtadan büyük toplar yapıp işaret parmağınızı ıslatarak bardak şeklini verin. İçine hazırladığınız kıyma harcından koyup kapatın. Bütün hamurları bu şekilde yapın.

Derin bir tencereye su koyup kaynatın. Kaynayan suya biraz tuz ve 1 kaşık zeytinyağı ekleyin. Kaynayan suya köfteleri birer birer ilave edip hafif karıştırın. Pişen köfteleri kevgir yardımıyla servis tabağına alın. Üzeri için tereyağını eritin, nane ve kırmızı biberi ekleyin. Pişmiş köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ilave edin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar