İÇLİ KÖFTE
İçli Köfte Tarifi
Merhaba sevgili okuyucularım, bugün sizlere içli köfte tarifi vereceğim. Bu tarifin Güneydoğu Anadolu'ya ait olduğunu biliyorum. Yanlışım varsa lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler...
Malzemeler
- Yarım kg köftelik ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 250 gr 2 kere çekilmiş yağsız kıyma
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım bardak buğday unu
- Tuz
İç Malzemesi
- Yarım kg orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz ya da antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı kıyma
- 2 orta boy soğan
- Karabiber
- Bir kaşık acı biber salçası
- Tuz
- Pul biber
Sos Malzemesi
- Sarımsaklı yoğurt
- 1 kaşık tereyağı
- Nane ve kırmızı biber
Yapılışı
- Tereyağını geniş tavada eritin. Soğanları ince ince doğrayıp kavurun, kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Salçaları, karabiberi ve az miktarda pul biberi ekleyin. Suyu salıp çekinceye kadar kavurun. İri çekilmiş ceviz ya da antep fıstığını ekleyin ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra buzdolabında 10-15 dakika bekletin.
- Bulgur ve irmiği derin bir kapta sıcak suyla ıslatın. 15-20 dakika bekletin. Sonra kıymayı, yumurtaları, salçayı, unu ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Hamur halini alıncaya kadar yoğurun.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar yapın. İşaret parmağınızı ıslatıp bardak şeklini verin. İçine hazırlamış olduğunuz kıyma harcından koyup kapatın.
- Derin bir tencereye su koyup kaynatın. Kaynayan suya biraz tuz ve 1 kaşık zeytinyağı ekleyin. Kaynayan suya köfteleri birer birer ekleyip hafif karıştırın. Pişen köfteleri kevgir yardımıyla servis tabağına alın.
- Üzeri için tereyağını eritin, nane ve kırmızı biberi ekleyin. Pişmiş köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ilave edin. Sıcak servis yapın.
İpuçları
- Köfteleri hazırlarken hamurun iyi yoğrulması önemlidir.
- İç harcı soğuduktan sonra köfteleri doldurun.
- Köfteleri kaynatırken suya tuz eklemeyi unutmayın.
Afiyet olsun...
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var.
YanıtlaSilSaygılar..
aa göre biraz zahmetli geliyor ama görüntüde süper canım.çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilevet zahmetli ama severek yaptım o yüzden zahmetini düşünmedim yorumlarınıza çok teşekkür ederim her birinize sevgiler
YanıtlaSilElinize saglik, ben hic yapamam herhalde..sevgiler
YanıtlaSildenemeden bilemezsiniz bende öyle diyordum iste yeterki sevgiler
YanıtlaSilTabi ki çok lezzetli ama yapma aşaması bana göre değil sanki. Yapabilenlerin ellerine sağlık. Ama bu saatte hiç iyi olmadı bu. :))
YanıtlaSilevet ilhan bey hayli zahmetli gerçekten bende ilk yaptım ama değdi gerçekdtem yorumunuz için tşkl
YanıtlaSilBayılırımmmm.
YanıtlaSilKurban Bayramınızı ve Cumhuriyet Bayramınızı kutlarım Allah nicelerine kavuştursun inşallah.
çok teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilGünaydın arkadaşım,ellerine sağlık içli köfteyi çok severiz...İçli köfte daha çok güneydoğu anadoluya aittir...ancak doğu anadoluda da Malatya iline mahsustur...Malatya bulgur ile yapılan her yemekte bir numaradır...Ben Malatyalı değilim,Erzincanlıyım ama açıklamak istedim...sevgiler...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim tülin hanım çok değişik içli köfte tarifleri var kimisinin dış kısmında kıyma var kimisinde yok ondan merak ettim benim yapmış olduğum içli köfte nereye ait diye sevgiler
YanıtlaSil