PİRİNÇLİ TAVUK GÖĞSÜ SARMA
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE TAVUK GÖĞSÜ SARMASININ TARİFİNİ VERECEĞİM DEĞİŞİK BİR TARİF
UMARIM BEĞENİRSİNİZ .


İÇ MALZEMELER
4 Adet tavuk göğsü
1 Su bardağı pirinç
1 Kuru soğan
1 Orta boy domates
1 Kaşık tereyağı
1 Tatlı kaşığı kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 Kaşık salça
Maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN MALZEMELER
1 Kuru soğan
1 Baş sarımsak
1Kaşık salça
3 Sivri biber
Maydanoz
Yarım salçalık kırmızı biber
Tuz
YAPILIŞI
Pilav yapmak için önce tencereye tereyağı nı koyalım fıstığı hafif kavuralım soğanları ince ince doğrayıp kavuralım kuş üzümünü de koyalım domatesi rendeleyelim salçayla beraber koyalım kavuralım yıkamış olduğumuz pirinci ilave edelim tuzunu karabiberini,kimyonu nu ve maydonozu ilave edip bir bardak su koyalım suyunu çekene kadar yarı pişmesini bekleyelim suyunu çekince soğumasını bekleyelim bu arada göğüs etini yıkayıp ince fileto yapalım hepsi bitince düz bir pıçak sapıyla dövelim yumşaması için sonra iç malzemeden biraz koyup saralım fırın tepsisine dizelim üzerine domates dilimleyelim sivri biberlerdende uzun uzun doğrayalım en üzerine kırmızı biberi halka halka doğrayıp serpelim sarımsaklarıda soyup üzerine serpelim soğanıda ince uzun doğrayıp kenarlarına dizelim maydanozlardanda ekleyelim üzerine az yağda salçayı kavurup bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edip tuzunuda ekleyip tavuk sarmanın üzerinde gezdirerek dökelim folyoyla üzerini kapatıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 , 50 dakika pişirelim pişmesine yakın folyoyu alalım üzeride kızarsın NOT sizler sevmediğiniz baharatları koymaya bilirsiniz pirincin yerine bulgurda kullana bilirsiniz
UMARIM BEĞENİRSİNİZ .
İÇ MALZEMELER
4 Adet tavuk göğsü
1 Su bardağı pirinç
1 Kuru soğan
1 Orta boy domates
1 Kaşık tereyağı
1 Tatlı kaşığı kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 Kaşık salça
Maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN MALZEMELER
1 Kuru soğan
1 Baş sarımsak
1Kaşık salça
3 Sivri biber
Maydanoz
Yarım salçalık kırmızı biber
Tuz
YAPILIŞI
Pilav yapmak için önce tencereye tereyağı nı koyalım fıstığı hafif kavuralım soğanları ince ince doğrayıp kavuralım kuş üzümünü de koyalım domatesi rendeleyelim salçayla beraber koyalım kavuralım yıkamış olduğumuz pirinci ilave edelim tuzunu karabiberini,kimyonu nu ve maydonozu ilave edip bir bardak su koyalım suyunu çekene kadar yarı pişmesini bekleyelim suyunu çekince soğumasını bekleyelim bu arada göğüs etini yıkayıp ince fileto yapalım hepsi bitince düz bir pıçak sapıyla dövelim yumşaması için sonra iç malzemeden biraz koyup saralım fırın tepsisine dizelim üzerine domates dilimleyelim sivri biberlerdende uzun uzun doğrayalım en üzerine kırmızı biberi halka halka doğrayıp serpelim sarımsaklarıda soyup üzerine serpelim soğanıda ince uzun doğrayıp kenarlarına dizelim maydanozlardanda ekleyelim üzerine az yağda salçayı kavurup bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edip tuzunuda ekleyip tavuk sarmanın üzerinde gezdirerek dökelim folyoyla üzerini kapatıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 , 50 dakika pişirelim pişmesine yakın folyoyu alalım üzeride kızarsın NOT sizler sevmediğiniz baharatları koymaya bilirsiniz pirincin yerine bulgurda kullana bilirsiniz
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder