PİRİNÇLİ TAVUK GÖĞSÜ SARMA
Tavuk Göğsü Sarma Tarifi
Merhaba sevgili okuyucularım! Bugün sizlere tavuk göğsü sarmasının tarifini vereceğim. Umarım beğenirsiniz.
İç Malzemeler
- 4 Adet tavuk göğsü
- 1 Su bardağı pirinç
- 1 Kuru soğan
- 1 Orta boy domates
- 1 Kaşık tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı kuş üzümü
- 1 Tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 1 Kaşık salça
- Maydanoz
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Üzerini Süslemek İçin Malzemeler
- 1 Kuru soğan
- 1 Baş sarımsak
- 1 Kaşık salça
- 3 Sivri biber
- Maydanoz
- Yarım salçalık kırmızı biber
- Tuz
Yapılışı
- Pilav yapmak için önce tencereye tereyağını koyun, fıstığı hafif kavurun.
- Soğanları ince ince doğrayıp kavurun, kuş üzümünü ekleyin.
- Domatesi rendeleyip, salçayla birlikte ekleyin ve kavurun.
- Yıkanmış pirinci ilave edin, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozu ekleyin.
- Bir bardak su koyun ve suyunu çekene kadar yarı pişmesini bekleyin.
- Suyunu çekince soğumasını bekleyin.
- Bu arada göğüs etini yıkayıp ince fileto yapın, düz bir bıçak sapıyla dövün.
- İç malzemeden biraz koyup sarın ve fırın tepsisine dizin.
- Üzerine domates dilimleyin, sivri biberleri uzun uzun doğrayın.
- En üzerine kırmızı biberi halka halka doğrayıp serpin, sarımsakları soyup ekleyin.
- Soğanı ince uzun doğrayıp kenarlarına dizin, maydanoz ekleyin.
- Üzerine az yağda salçayı kavurup bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyin ve tuzu ekleyip tavuk sarmanın üzerinde gezdirin.
- Folyoyla üzerini kapatıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
- Pişmesine yakın folyoyu alarak üzerinin kızarmasını sağlayın.
İpuçları
- Sevmediğiniz baharatları kullanmayabilirsiniz.
- Pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder