PİRİNÇLİ TAVUK GÖĞSÜ SARMA

Tavuk Göğsü Sarma Tarifi

PİRİNÇLİ TAVUK GÖĞSÜ SARMA

Merhaba sevgili okuyucularım! Bugün sizlere tavuk göğsü sarmasının tarifini vereceğim. Umarım beğenirsiniz.

İç Malzemeler

  • 4 Adet tavuk göğsü
  • 1 Su bardağı pirinç
  • 1 Kuru soğan
  • 1 Orta boy domates
  • 1 Kaşık tereyağı
  • 1 Tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 Tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 Kaşık salça
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Üzerini Süslemek İçin Malzemeler

  • 1 Kuru soğan
  • 1 Baş sarımsak
  • 1 Kaşık salça
  • 3 Sivri biber
  • Maydanoz
  • Yarım salçalık kırmızı biber
  • Tuz

Yapılışı

  1. Pilav yapmak için önce tencereye tereyağını koyun, fıstığı hafif kavurun.
  2. Soğanları ince ince doğrayıp kavurun, kuş üzümünü ekleyin.
  3. Domatesi rendeleyip, salçayla birlikte ekleyin ve kavurun.
  4. Yıkanmış pirinci ilave edin, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozu ekleyin.
  5. Bir bardak su koyun ve suyunu çekene kadar yarı pişmesini bekleyin.
  6. Suyunu çekince soğumasını bekleyin.
  7. Bu arada göğüs etini yıkayıp ince fileto yapın, düz bir bıçak sapıyla dövün.
  8. İç malzemeden biraz koyup sarın ve fırın tepsisine dizin.
  9. Üzerine domates dilimleyin, sivri biberleri uzun uzun doğrayın.
  10. En üzerine kırmızı biberi halka halka doğrayıp serpin, sarımsakları soyup ekleyin.
  11. Soğanı ince uzun doğrayıp kenarlarına dizin, maydanoz ekleyin.
  12. Üzerine az yağda salçayı kavurup bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyin ve tuzu ekleyip tavuk sarmanın üzerinde gezdirin.
  13. Folyoyla üzerini kapatıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
  14. Pişmesine yakın folyoyu alarak üzerinin kızarmasını sağlayın.

İpuçları

  • Sevmediğiniz baharatları kullanmayabilirsiniz.
  • Pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar