PİRİNÇLİ TAVUK GÖĞSÜ SARMA

Tavuk Göğsü Sarma Tarifi

PİRİNÇLİ TAVUK GÖĞSÜ SARMA

Merhaba sevgili okuyucularım! Bugün sizlere tavuk göğsü sarmasının tarifini vereceğim. Umarım beğenirsiniz.

İç Malzemeler

  • 4 Adet tavuk göğsü
  • 1 Su bardağı pirinç
  • 1 Kuru soğan
  • 1 Orta boy domates
  • 1 Kaşık tereyağı
  • 1 Tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 Tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 Kaşık salça
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Üzerini Süslemek İçin Malzemeler

  • 1 Kuru soğan
  • 1 Baş sarımsak
  • 1 Kaşık salça
  • 3 Sivri biber
  • Maydanoz
  • Yarım salçalık kırmızı biber
  • Tuz

Yapılışı

  1. Pilav yapmak için önce tencereye tereyağını koyun, fıstığı hafif kavurun.
  2. Soğanları ince ince doğrayıp kavurun, kuş üzümünü ekleyin.
  3. Domatesi rendeleyin, salçayla beraber ekleyip kavurun.
  4. Pirinçleri ilave edin, tuzunu, karabiberini, kimyonunu ve maydanozu ekleyin.
  5. Bir bardak su koyun ve suyunu çekene kadar yarı pişmesini bekleyin.
  6. Suyunu çekince soğumasını bekleyin.
  7. Bu arada göğüs etini yıkayıp ince fileto yapın, düz bir bıçak sapıyla dövün.
  8. İç malzemeden biraz koyup sarın ve fırın tepsisine dizin.
  9. Üzerine domates dilimleyin, sivri biberleri uzun uzun doğrayın.
  10. En üzerine kırmızı biberi halka halka doğrayıp serpin, sarımsakları soyup üzerine serpin.
  11. Soğanı ince uzun doğrayıp kenarlarına dizin, maydanozları ekleyin.
  12. Üzerine az yağda salçayı kavurup bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edin, tuzunu ekleyin.
  13. Tavuk sarmanın üzerinde gezdirerek dökün, folyoyla üzerini kapatın.
  14. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
  15. Pişmesine yakın folyoyu alarak üzerinin kızarmasını sağlayın.

İpuçları

  • Sevmediğiniz baharatları kullanmayabilirsiniz.
  • Pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. nefis olmuş,ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık.. ne güzel bir sayfanız var kutluyorum...

    YanıtlaSil
  5. yorumlarınız için çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Gercekten degisik bir tarif ..ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten çok değişik. Artık klasik tavuk yemeklerinden bıktık. Zaten tavuklar lezzetsiz. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim ilhan bey evet nerede o köy tavukları sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bende tavuk sarma yaparım ama pirinçlisini hiç denememiştim,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. bence deneyin teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  11. yorumlarınız için çok teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  12. hola Asiye, gracias por tu comenterio, me gusta tu blog, besos:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar