Ana içeriğe atla
KIŞLIK BİBER DOMATES SALÇASI
Kışlık Salça Tarifi
Malzemeler
- 5 Kg kırmızı salçalık biber
- 4 Kg domates
- Yarım Kg acı biber (arzu etmeyen koymayabilir)
Yapılışı
- Domatesleri kaynar suya daldırıp çıkarın, kabuklarını soyun ve avucunuzda suyunu sıkın.
- Biberleri haşlayın, kabuklarını soyun ve çekirdeklerinden arındırın.
- Domates ve biberleri robot veya blendırdan geçirin.
- Derin bir tencereye domates ve biberleri koyun, biraz tuzlu olacak şekilde kalın kaya tuzu ekleyin.
- İyice kaynatın, kısık ateşte arada karıştırarak dibi tutmamasını sağlayın.
- İyice koyulaşınca bir fırın tepsisine alın ve 200 derecede yaklaşık bir saat pişirin.
- Piştikten sonra soğumasını bekleyin, kavanozlara koyun ve üzerine zeytinyağı ekleyin.
- Kavanozların kapaklarını kapatın.
İpuçları
- Zeytinyağını salçanın üzerine koyarak hava almasını önleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder