Ana içeriğe atla
KIŞLIK BİBER DOMATES SALÇASI
Kışlık Salça Tarifi
Malzemeler
- 5 Kg kırmızı salçalık biber
- 4 Kg domates
- Yarım Kg acı biber (arzu eden koymayabilir)
Yapılışı
- Domatesleri kaynar suya daldırıp çıkarın, kabuklarını soyun ve suyunu avucunuzda sıkın.
- Biberleri haşlayın, kabuklarını soyun ve çekirdeklerinden arındırın.
- Domatesleri ve biberleri bir robot veya blendırdan geçirin.
- Derin bir tencereye domates ve biberleri koyun, biraz tuzlu olacak şekilde kalın kaya tuzu ekleyin.
- İyice kaynatarak kısık ateşte arada karıştırın, dibi tutmasın.
- İyice koyulaşınca bir fırın tepsisine alın ve 200 derecede yaklaşık bir saat pişirin.
- Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve kavanozlara koyun.
- Üzerine zeytinyağı ekleyin ve kapağını kapatın. (Zeytinyağını salçanın üzerine koyarak hava almasını önlüyorum.)
İpuçları
- Salçayı kavanozlara koymadan önce tamamen soğumasını bekleyin.
- Salçanın üzerine zeytinyağı koymak, hava almasını önler.
Yorumlar
Yorum Gönder