KIŞLIK BİBER DOMATES SALÇASI

Kışlık Salça Tarifi

Malzemeler

  • 5 Kg kırmızı salçalık biber
  • 4 Kg domates
  • Yarım Kg acı biber (arzu eden koymayabilir)

Yapılışı

  1. Domatesleri kaynar suya daldırıp çıkarın, kabuklarını soyun ve suyunu avucunuzda sıkın.
  2. Biberleri haşlayın, kabuklarını soyun ve çekirdeklerinden arındırın.
  3. Domatesleri ve biberleri bir robot veya blendırdan geçirin.
  4. Derin bir tencereye domates ve biberleri koyun, biraz tuzlu olacak şekilde kalın kaya tuzu ekleyin.
  5. İyice kaynatarak kısık ateşte arada karıştırın, dibi tutmasın.
  6. İyice koyulaşınca bir fırın tepsisine alın ve 200 derecede yaklaşık bir saat pişirin.
  7. Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve kavanozlara koyun.
  8. Üzerine zeytinyağı ekleyin ve kapağını kapatın. (Zeytinyağını salçanın üzerine koyarak hava almasını önlüyorum.)

İpuçları

  • Salçayı kavanozlara koymadan önce tamamen soğumasını bekleyin.
  • Salçanın üzerine zeytinyağı koymak, hava almasını önler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar