KIŞLIK BİBER DOMATES SALÇASI

Kışlık Salça Tarifi

KIŞLIK BİBER DOMATES  SALÇASI

Malzemeler

  • 5 Kg kırmızı salçalık biber
  • 4 Kg domates
  • Yarım Kg acı biber (arzu etmeyen koymayabilir)

Yapılışı

  1. Domatesleri kaynar suya daldırıp çıkarın, kabuklarını soyun ve avucunuzda suyunu sıkın.
  2. Biberleri haşlayın, kabuklarını soyun ve çekirdeklerinden arındırın.
  3. Domatesleri ve biberleri robottan veya blendırdan geçirin.
  4. Derin bir tencereye biberleri ve domatesleri koyun, biraz tuzlu olacak şekilde kalın kaya tuzu ekleyin.
  5. İyice kaynatarak kısık ateşte arada karıştırın, dibi tutmasın.
  6. İyice koyulaşınca bir fırın tepsisine alın ve 200 derecede yaklaşık bir saat pişirin.
  7. Piştikten sonra soğumasını bekleyin, kavanozlara koyun.
  8. Üzerine zeytinyağı koyup kapağını kapatın. Zeytinyağını salçanın üzerine koyarak hava almasını önleyin.

İpuçları

  • Salçayı daha uzun süre saklamak için kavanozları sterilize edin.
  • Acı biber kullanmaktan kaçınabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar