Ana içeriğe atla
KIŞLIK BİBER DOMATES SALÇASI
Kışlık Salça Tarifi
Malzemeler
- 5 Kg kırmızı salçalık biber
- 4 Kg domates
- Yarım Kg acı biber (arzu etmeyen koymayabilir)
Yapılışı
- Domatesleri kaynar suya daldırıp çıkarın, kabuklarını soyun ve avucunuzda suyunu sıkın.
- Biberleri haşlayın, kabuklarını soyun ve çekirdeklerinden arındırın.
- Domatesleri ve biberleri robottan veya blendırdan geçirin.
- Derin bir tencereye biberleri ve domatesleri koyun, biraz tuzlu olacak şekilde kalın kaya tuzu ekleyin.
- İyice kaynatarak kısık ateşte arada karıştırın, dibi tutmasın.
- İyice koyulaşınca bir fırın tepsisine alın ve 200 derecede yaklaşık bir saat pişirin.
- Piştikten sonra soğumasını bekleyin, kavanozlara koyun.
- Üzerine zeytinyağı koyup kapağını kapatın. Zeytinyağını salçanın üzerine koyarak hava almasını önleyin.
İpuçları
- Salçayı daha uzun süre saklamak için kavanozları sterilize edin.
- Acı biber kullanmaktan kaçınabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder