KÖY ÜSÜLÜ SULU TAVUK
Karadeniz Usulü Tavuk Yemeği
Merhaba sevgili okuyucularım. Yine size Karadeniz usulü bir tavuk yemeğinin tarifini vereceğim. Kışın özellikle hasta olanlara yapılır bu yemek. Suyunu da rahatça yiyebilmek için çok faydalıdır. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler
- 1 tane tavuk
- 2 kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
Yapılışı
- Tavuğu yıkayıp tüylerini temizleyin. Derisini yüzüp iyice yıkayın ve doğrayın. Kemiklerinin parçalanmasına özen gösterin.
- Bir tencereye tavukları koyup biraz kavurun. İki diş sarımsağı bütün olarak ekleyin.
- Ateşi kısıp 15 dakika pişirin. Soğanları iri iri doğrayıp ilave edin.
- Bir çay kaşığı karabiber, biraz kırmızı biber ve tuz ekleyin. Karıştırın.
- Soğanlar yenecek kıvama gelinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın, yanında pilav ile.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder