KÖY ÜSÜLÜ SULU TAVUK

Karadeniz Usulü Tavuk Yemeği

KÖY ÜSÜLÜ  SULU TAVUK

Merhaba sevgili okuyucularım. Yine size Karadeniz usulü bir tavuk yemeğinin tarifini vereceğim. Kışın özellikle hasta olanlara yapılır bu yemek. Suyunu da rahatça yiyebilmek için çok faydalı. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler

  1. 1 tane tavuk
  2. 2 kuru soğan
  3. Tuz
  4. Karabiber
  5. Kırmızı biber
  6. 2 diş sarımsak

Yapılışı

  1. Tavuk yıkanıp tüyleri temizlenir. Derisini yüzüp iyice yıkayıp doğrayalım. Kemiklerinin parçalanmasına özen gösterelim.
  2. Bir tencereye koyalım ve biraz kavuralım.
  3. İki diş sarımsağı bütün atalım. Ateşi biraz kısıp 15 dakika pişirelim.
  4. Soğanları iri iri doğrayıp ilave edelim.
  5. Bir çay kaşığı karabiber, biraz kırmızı biber ve tuzunu da ilave edip karıştıralım.
  6. Soğanlar yenecek kıvama gelinceye kadar pişmesini bekleyelim.
  7. Sıcak servis yapalım, yanında pilav ile.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar