Ana içeriğe atla
YUMURTALI KALDİRİK KAVURMASI
Kaldirik (Ispıt) Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg kaldirik (ıspıt)
- 2 Domates
- 3 Sivri biber
- 4 Yumurta
- 1 Kuru soğan
- 1 Kaşık tereyağı
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Yapılışı
- Kaldirikleri temizleyip yıkayın, doğrayın.
- Kaynar suda haşlayıp süzün, soğuk suda biraz bekletin ve iyice sıkın.
- Bir kaşık tereyağını eritin, soğanı ince ince doğrayıp kavurun.
- Sivri biberi doğrayıp ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp karıştırın.
- Tuz ve kırmızı pul biberi ilave edin.
- Sıkmış olduğunuz kaldirikleri ekleyin ve kavurun.
- Üzerine yumurtaları kırın ve bir kapak kapatın.
- Yumurtalar pişince sıcak servis yapın.
İpuçları
- Bu tarifi ıspanak veya pazı gibi sebzelerle de deneyebilirsiniz.
çok leziz görünüyor.nasılda canım çekti :)) ellerinize emeklerinize sağlık
YanıtlaSilben bu otu ilk duydum ama görüntü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim güzel iltifatlarınıza büyük şehirlerde semt pazarlarında satılıyor karadeniz bölgesine has sevgiler
YanıtlaSilkaldirik bana hiç yabancı gelmedi,büyük ihtimalle anneannemden duymuşumdur.ellerinize sağlık..
YanıtlaSilellerinize saglik,tanimadigim bir ot ama olsun severim otlu yemekleri.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yorumlarınız için evet belkide başka isimleride vardır bazı otların çoklu isimleri var yöreye göre değişiyor sevgiler
YanıtlaSilMMM MİSLER GİBİ ASİYECİM.KOKUSU BANA GELDİHAYIRLI RAMAZANLAR DİLERİM...
YanıtlaSilBirgun bu otlari bulursam denemek isterim tabiki:) Ellerinize saglik..
YanıtlaSilçok teşekkürler her birinize bulacağınızdan eminim büyük şehirlerde satılıyor baharın sevgiler
YanıtlaSilçok güzel.. asiye hanım bana ulaşırmısınız dekoar@hotmail.com
YanıtlaSilÇOK TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSil