YUMURTALI KALDİRİK KAVURMASI

Kaldirik (Ispıt) Tarifi

Malzemeler

  1. 1 Kg kaldirik (ıspıt)
  2. 2 Domates
  3. 3 Sivri biber
  4. 4 Yumurta
  5. 1 Kuru soğan
  6. 1 Kaşık tereyağı
  7. Tuz
  8. Kırmızı pul biber

Yapılışı

  1. Kaldirikleri temizleyip yıkayın, doğrayın.
  2. Kaynar suda haşlayıp süzün, soğuk suda biraz bekletin ve iyice sıkın.
  3. Bir kaşık tereyağını eritin, soğanı ince ince doğrayıp kavurun.
  4. Sivri biberi doğrayıp ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  5. Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp karıştırın.
  6. Tuz ve kırmızı pul biberi ilave edin.
  7. Sıkmış olduğunuz kaldirikleri ekleyin ve kavurun.
  8. Üzerine yumurtaları kırın ve bir kapak kapatın.
  9. Yumurtalar pişince sıcak servis yapın.

İpuçları

  • Bu tarifi ıspanak veya pazı gibi sebzelerle de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

  1. çok leziz görünüyor.nasılda canım çekti :)) ellerinize emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ben bu otu ilk duydum ama görüntü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim güzel iltifatlarınıza büyük şehirlerde semt pazarlarında satılıyor karadeniz bölgesine has sevgiler

    YanıtlaSil
  4. kaldirik bana hiç yabancı gelmedi,büyük ihtimalle anneannemden duymuşumdur.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ellerinize saglik,tanimadigim bir ot ama olsun severim otlu yemekleri.

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim yorumlarınız için evet belkide başka isimleride vardır bazı otların çoklu isimleri var yöreye göre değişiyor sevgiler

    YanıtlaSil
  7. MMM MİSLER GİBİ ASİYECİM.KOKUSU BANA GELDİHAYIRLI RAMAZANLAR DİLERİM...

    YanıtlaSil
  8. Birgun bu otlari bulursam denemek isterim tabiki:) Ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkürler her birinize bulacağınızdan eminim büyük şehirlerde satılıyor baharın sevgiler

    YanıtlaSil
  10. çok güzel.. asiye hanım bana ulaşırmısınız dekoar@hotmail.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar