YUMURTALI KALDİRİK KAVURMASI
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZLERE KALDİRİK YADA BAŞKA İSMİ(ISPIT) OLAN BİR YEMEK TARİFİ VERECEĞİM DAHA ÖNCEDE BAŞKA TARİFLER VERMİŞTİM BAHARIN YETİŞİR ORMAN KENARLARINDA TAZEYKEN DONDURUCUYADA KONULUYOR


MALZEMELE
1 Kg kaldirik(ıspıt)
2 Domates
3 Sivri biber
4 Yumurta
1Kuru soğan
1Kaşık tereyağı
Tuz
Kıkırmızı pulbiber
YAPILIŞI
Kaldirikleri temizleyip yıkayalım doğrayalım kaynar suda haşlayıp süzelim soğuksuda biraz bekletelim iyice sıkalım bir kaşık tere yağını eritelim soğanı ince ince doğrayıp kavuralım sivri biberide doğrayıp kavuralım kabukları soyulmuş domatesleride küp küp doğrayıp karıştıralım tuzunu biberinide ilave edelim sonrada sıkmış olduğumuz kaldirikleri kavuralım üzerine yumurtaları kırıp bir kapak kapatalım yumurtalar pişince sıcak servis yapalım NOT bu işemi başka sebzelerde mesela ıspanak ,pazı gibi sebzelerde kullanılabilir.
MALZEMELE
1 Kg kaldirik(ıspıt)
2 Domates
3 Sivri biber
4 Yumurta
1Kuru soğan
1Kaşık tereyağı
Tuz
Kıkırmızı pulbiber
YAPILIŞI
Kaldirikleri temizleyip yıkayalım doğrayalım kaynar suda haşlayıp süzelim soğuksuda biraz bekletelim iyice sıkalım bir kaşık tere yağını eritelim soğanı ince ince doğrayıp kavuralım sivri biberide doğrayıp kavuralım kabukları soyulmuş domatesleride küp küp doğrayıp karıştıralım tuzunu biberinide ilave edelim sonrada sıkmış olduğumuz kaldirikleri kavuralım üzerine yumurtaları kırıp bir kapak kapatalım yumurtalar pişince sıcak servis yapalım NOT bu işemi başka sebzelerde mesela ıspanak ,pazı gibi sebzelerde kullanılabilir.
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder