MELOCAN KAVURMASI
Melocan Tarifi
Malzemeler
- 2 bağ yani yarım melocan
- 2 kuru soğan
- 2 domates
- 2 sivri biber
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Kırmızı biber
- Tuz
Yapılışı
- Melocanı soğuk suda iyice haşlayın ve soğuk suda bekletin.
- İyice sıkıp doğrayın.
- Bir tavada yağı eritin, doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
- Sivri biberi ilave edin.
- Domateslerin kabuğunu soyup kuş başı doğrayın ve ekleyin.
- Hepsini birlikte kavurun.
- Son olarak melocanı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Biraz kırmızı biber ve tuz ilave edin.
İpuçları
- Soğanla kavrulabilir.
- Kaynar suda haşlanırsa sertleşir, bu yüzden soğuk suyla haşlanmalıdır.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder