MELOCAN KAVURMASI

Melocan Tarifi

MELOCAN KAVURMASI

Malzemeler

  1. 2 bağ yani yarım melocan
  2. 2 kuru soğan
  3. 2 domates
  4. 2 sivri biber
  5. 1 çorba kaşığı tereyağı
  6. Kırmızı biber
  7. Tuz

Yapılışı

  1. Melocanı soğuk suda iyice haşlayın ve soğuk suda bekletin.
  2. İyice sıkıp doğrayın.
  3. Bir tavada yağı eritin, doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  4. Sivri biberi ilave edin.
  5. Domateslerin kabuğunu soyup kuş başı doğrayın ve ekleyin.
  6. Hepsini birlikte kavurun.
  7. Son olarak melocanı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  8. Biraz kırmızı biber ve tuz ilave edin.

İpuçları

  • Soğanla kavrulabilir.
  • Kaynar suda haşlanırsa sertleşir, bu yüzden soğuk suyla haşlanmalıdır.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar