MELOCAN KAVURMASI

Melocan Tarifi

MELOCAN KAVURMASI

Malzemeler

  1. 2 Bağ yani yarım melocan
  2. 2 Kuru soğan
  3. 2 Domates
  4. 2 Sivri biber
  5. 1 Çorba kaşığı tere yağı
  6. Kırmızı biber
  7. Tuz

Yapılışı

  1. Melocanı soğuk suda iyice haşlayın ve soğuk suda bekletin.
  2. İyice sıkıp doğrayın.
  3. Bir tavada yağı eritin, soğanı doğrayıp kavurun.
  4. Sivri biberi ekleyin.
  5. Domateslerin kabuğunu soyup kuş başı doğrayın ve ekleyin.
  6. Melocanı da ekleyip hepsini birlikte kavurun.
  7. Biraz kırmızı biber ve tuz ilave edin.

İpuçları

  • Soğanla kavrulabilir.
  • Kaynar suda haşlanırsa sertleşir, bu yüzden soğuk suyla haşlanmalıdır.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. degisik bir sebze ,hic görmemistim merak ettim tadinida,ellerine saglik .

    YanıtlaSil
  2. yöresel olduğundan olsa gerek fakat pazarlarda baharın satılıyor tadıda güzel sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ordu fatsa ünye civarında melocan çarşamba samsunda falan da kırçan diye geçiyor.ben çok severim hıımmm afiyetle yiyin sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim evet birde kastamonu sahillerinde cide gibi yerlerde de tiken ucu diyorlar acaba başka ismi varmı sevgiler

    YanıtlaSil
  5. görüntü güzelde tadı nasıl acaba ?

    YanıtlaSil
  6. SEVGİLİ ARKADAŞLAR KARADENİZE HAS BİR YEMEKDİR TADIDA HOŞTUR HER YÖREYE AİT BİR YEMEK VARDIRYA ONLARDAN BİRİ BUDA SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. Melocan ,kircil?? hic duyamadim..bilmiyorum ama eminim guzel lezzetlidir ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  8. evet her sebze yada değişik otların tadları vardır melocanında dadı farklı teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  9. tavası ve barbunyalı kavurması da olur

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar