Ana içeriğe atla
FASULYE YAPRAĞI SARMASI
Fasulye Yaprağı Sarması Tarifi
Malzemeler
- Yarım kg fasulye yaprağı
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 baş kuru soğan
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık salça
- Maydanoz
- Karabiber
- Kırmızı acı pul biber
- Tuz
Üzeri İçin
- 2 patates
- 1 kuru soğan
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Yaprakları toplayıp üst üste dizin. Kaynayan suya daldırıp çıkarın, soğuk suya tutun ve sıkıp kenara alın.
- İç malzemesini hazırlamak için soğanları ince ince doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin, soğanları ilave edip kavurun.
- Salçayı ekleyin, bulgur ve pirinci yıkayıp ilave edin. Kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin. 3 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin.
- İnce kıydığınız maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin.
- Yaprakları tek tek sarın ve tencereye dizin.
- Ayrı bir kapta tereyağını eritin, soğanları iri iri doğrayıp kavurun. Salçayı ekleyin, 4 su bardağı su ve tuz ilave edip kaynatın.
- Patatesleri soyup yarım ay şeklinde doğrayın ve sarmanın üzerine dizin.
- Kaynayan salçalı suyu sarmanın üzerine dökün. Önce harlı ateşte kaynatın, sonra altını kısın.
İpuçları
- İç harcı farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz.
- Patatesli bulgurlu harç veya fırınlanmış mısır yarması kullanabilirsiniz.
değişik bir tarifmiş canım.çok güzel görünüyor.elerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTesekkur ederim ziyaretin ve hos yorumun icin, ben de ilk kez boyle bir tarif okumus oldum :) harika, ellerine saglik, sevgilerimleAllSoCute
YanıtlaSilyorumlarınız ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilÇOK İLGİNÇ ELLERİNE SAĞLIK CANIM:))
YanıtlaSilteşekkür ederim yorumunuz için sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık gerçekten dolmanız çok güzel görünüyor.İyi günler
YanıtlaSilDeğişik bir tarif olmuş, görüntüsü çok güzel.ellerinize sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilçok değişik bir tarifmiş. bizde fasulye yaprağından daha değişik bir yemek yaparız bir ara bu tarifi yayınlıyıcam:)) sevgiler
YanıtlaSilevet değişik fasülye yaprağından tarifini bekliyeceğim merak ettim şimdi sevgiler
YanıtlaSilHello Asiye, your blog is very nice and makes me hungry. ;)Hugs.
YanıtlaSilthank you for your comment
YanıtlaSilDeğişik bir dolma tarifi olmuş..Fasulye yaprağı ile dolma yapıldığını ilk defa okudum..Çokta güzel görünüyor..Fasulye yaprakları,taze fasulye yaprağımı?Elinize sağlık:)
YanıtlaSilhiç denemediğim ve yemediğim bir lezzet,anneannemin köydeki fasülyelerinin yapraklarıyla nede güzel olurdu,ellerine sağlık..
YanıtlaSilsevgili arkadaşlar biz fasülye yaprağını yazdan salamura koyuyoruz aynen üzüm yaprağı gibi yada difrize koyuyoruz ben difrizden çıkarıp sardım denemenizi isterim yazın fasülye yaprağı olunca uç yaprakları harika oluyor yorumlarınız için çok teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilYani bildigimiz yesil fasulyenin yapragi bu degilmi?? Bahceye ekiyoruz bu yaz yapraklari toplayim ozaman..Ellerinize saglik hic duymamistim..
YanıtlaSilevet bildiğimiz yeşil fasülyenin yaprakları özellikle uç yaprakları çok taze oluyor sevgiler
YanıtlaSil