Ana içeriğe atla
FASULYE YAPRAĞI SARMASI
Fasulye Yaprağı Sarması Tarifi
Malzemeler
- Yarım kg fasulye yaprağı
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 baş kuru soğan
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık salça
- Maydanoz
- Karabiber
- Kırmızı acı pul biber
- Tuz
Üzeri İçin
- 2 patates
- 1 kuru soğan
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Yaprakları toplayıp üst üste dizin. Kaynayan suya daldırıp çıkarın, soğuk suya tutun ve sıkıp kenara alın.
- İç malzemesini hazırlamak için soğanları ince ince doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin ve soğanları ekleyin, iyice kavurun.
- Salçayı ekleyin, bulguru ve pirinci yıkayıp ilave edin. Kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin, 3 bardak sıcak su ilave edip karıştırın. Kısık ateşte pişirin.
- İnce kıydığınız maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin.
- Yaprakları tek tek sarın ve tencereye dizin.
- Ayrı bir kapta tereyağını eritin, soğanları iri iri doğrayıp kavurun. Salçayı ekleyin, 4 su bardağı su ve tuz ilave edip kaynatın.
- Patatesleri soyup yarım ay şeklinde doğrayın ve yıkayın. Sarmanın üzerine dizin.
- Kaynayan salçalı suyu sarmanın üzerine dökün. Önce harlı ateşte kaynatın, sonra altını kısın.
İpuçları
- Sarmanın içini farklı malzemelerle de yapabilirsiniz, örneğin patatesli bulgurlu harç ile.
Yorumlar
Yorum Gönder