FASULYE YAPRAĞI SARMASI

Fasulye Yaprağı Sarması Tarifi

Fasulye Yaprağı Sarması

Malzemeler

  • Yarım kg fasulye yaprağı
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık salça
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızı acı pul biber
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 2 patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz

Yapılışı

  1. Yaprakları toplayıp üst üste dizin. Kaynayan suya daldırıp çıkarın, soğuk suya tutun ve sıkıp kenara alın.
  2. İç malzemesini hazırlamak için soğanları ince ince doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin ve soğanları ekleyin, iyice kavurun.
  3. Salçayı ekleyin, bulguru ve pirinci yıkayıp ilave edin. Kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin, 3 bardak sıcak su ilave edip karıştırın. Kısık ateşte pişirin.
  4. İnce kıydığınız maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin.
  5. Yaprakları tek tek sarın ve tencereye dizin.
  6. Ayrı bir kapta tereyağını eritin, soğanları iri iri doğrayıp kavurun. Salçayı ekleyin, 4 su bardağı su ve tuz ilave edip kaynatın.
  7. Patatesleri soyup yarım ay şeklinde doğrayın ve yıkayın. Sarmanın üzerine dizin.
  8. Kaynayan salçalı suyu sarmanın üzerine dökün. Önce harlı ateşte kaynatın, sonra altını kısın.

İpuçları

  • Sarmanın içini farklı malzemelerle de yapabilirsiniz, örneğin patatesli bulgurlu harç ile.

Yorumlar

Popüler Yayınlar