FASULYE YAPRAĞI SARMASI
Fasulye Yaprağı Sarması Tarifi
Malzemeler
- Yarım kg fasulye yaprağı
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 baş kuru soğan
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık salça
- Maydanoz
- Karabiber
- Kırmızı acı pul biber
- Tuz
Üzeri İçin
- 2 patates
- 1 kuru soğan
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Yaprakları toplayıp kaynayan suya daldırın, ardından soğuk suya tutup sıkın.
- Soğanları ince doğrayın ve tereyağında kavurun.
- Salçayı ekleyin, ardından bulgur ve pirinci ilave edin.
- Kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin, 3 bardak sıcak su ilave edin ve kısık ateşte pişirin.
- İnce kıydığınız maydanozu ekleyin ve soğumasını bekleyin.
- Yaprakları tek tek sarın ve tencereye dizin.
- Ayrı bir kapta tereyağını eritin, iri doğranmış soğanları kavurun, salçayı ekleyin ve 4 su bardağı su ile tuzu ekleyin.
- Kaynadıktan sonra patatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp sarmanın üzerine dizin.
- Kaynayan salçalı suyu sarmanın üzerine dökün, önce harlı ateşte kaynatın, sonra altını kısın.
İpuçları
- Sarmanın içini farklı malzemelerle de yapabilirsiniz, örneğin patatesli bulgurlu harç ile.
Afiyet olsun!
değişik bir tarifmiş canım.çok güzel görünüyor.elerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTesekkur ederim ziyaretin ve hos yorumun icin, ben de ilk kez boyle bir tarif okumus oldum :) harika, ellerine saglik, sevgilerimle
YanıtlaSilAllSoCute
yorumlarınız ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilÇOK İLGİNÇ ELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSil:))
teşekkür ederim yorumunuz için sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık gerçekten dolmanız çok güzel görünüyor.İyi günler
YanıtlaSilDeğişik bir tarif olmuş, görüntüsü çok güzel.ellerinize sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilçok değişik bir tarifmiş. bizde fasulye yaprağından daha değişik bir yemek yaparız bir ara bu tarifi yayınlıyıcam:)) sevgiler
YanıtlaSilevet değişik fasülye yaprağından tarifini bekliyeceğim merak ettim şimdi sevgiler
YanıtlaSilHello Asiye, your blog is very nice and makes me hungry. ;)
YanıtlaSilHugs.
thank you for your comment
YanıtlaSilDeğişik bir dolma tarifi olmuş..Fasulye yaprağı ile dolma yapıldığını ilk defa okudum..Çokta güzel görünüyor..Fasulye yaprakları,taze fasulye yaprağımı?Elinize sağlık:)
YanıtlaSilhiç denemediğim ve yemediğim bir lezzet,anneannemin köydeki fasülyelerinin yapraklarıyla nede güzel olurdu,ellerine sağlık..
YanıtlaSilsevgili arkadaşlar biz fasülye yaprağını yazdan salamura koyuyoruz aynen üzüm yaprağı gibi yada difrize koyuyoruz ben difrizden çıkarıp sardım denemenizi isterim yazın fasülye yaprağı olunca uç yaprakları harika oluyor yorumlarınız için çok teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilYani bildigimiz yesil fasulyenin yapragi bu degilmi?? Bahceye ekiyoruz bu yaz yapraklari toplayim ozaman..Ellerinize saglik hic duymamistim..
YanıtlaSilevet bildiğimiz yeşil fasülyenin yaprakları özellikle uç yaprakları çok taze oluyor sevgiler
YanıtlaSil