SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı

Malzemeler

  1. 1 Litre süt
  2. 1 Çay bardağı dövülmüş fındık içi
  3. 2 Su bardağı toz şeker
  4. 1.5 Su bardağı irmik
  5. 1 Su bardağı hindistan cevizi
  6. 2 Kaşık tereyağı (veya margarin)

Yapılışı

  1. Tencerede yağı eritin, irmiği biraz kavurun.
  2. Şekeri ilave edin, ardından sütü ekleyip karıştırın.
  3. Koyulaşıp kaynayana kadar pişirin.
  4. Hindistan cevizini bir tavada kavurun.
  5. Borcam veya tepsinin altına hindistan cevizinin yarısını serpin.
  6. Üzerine irmik tatlısını koyun, geri kalan hindistan cevizini ve dövülmüş fındığı serpin.
  7. En az 2 saat buz dolabında bekletin.
  8. Servis yapın.

İpuçları

  • Farklı malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar