SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler
- 1 Litre süt
- 1 Çay bardağı dövülmüş fındık içi
- 2 Su bardağı toz şeker
- 1.5 Su bardağı irmik
- 1 Su bardağı hindistan cevizi
- 2 Kaşık tereyağı (veya margarin)
Yapılışı
- Tencerede yağı eritin, irmiği biraz kavurun.
- Şekeri ilave edin, ardından sütü ekleyip karıştırın.
- Koyulaşıp kaynayana kadar pişirin.
- Hindistan cevizini bir tavada kavurun.
- Borcam veya tepsinin altına hindistan cevizinin yarısını serpin.
- Üzerine irmik tatlısını koyun, geri kalan hindistan cevizini ve dövülmüş fındığı serpin.
- En az 2 saat buz dolabında bekletin, ardından servis yapın.
İpuçları
- Farklı malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
ÇOK SEVERİM ELİNE SAĞLIK,KEYİFLİ PAZARLAR...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim sizlerede güzel hafta sonları sevgiler
YanıtlaSilHindistan cevizini kavurarak yapmak güzel olsa gerek. Hiç denemedim ve tatmadım :) Merak da ettim şimdi.. :) İrmik tatlıısı bir çok kişinin olduğu gibi benim de favori tatlımdır :)
YanıtlaSilellerıne sağlık canım cok guzel olmus
YanıtlaSilYazın sıcağında soğuk soğuk çok sevdiğim bir tatlıdır..Eline sağlık..Görüntü çok güzel,eminim lezzetide öyledir:)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim her birinize ayrı ayrı sevgiler
YanıtlaSil