PEYNİRLİ HAMUR TATLISI

Peynirli Hamur Tatlısı

Malzemeler

  • 2 Su bardağı tuzsuz lor
  • 2 Su bardağı un
  • 1 Yumurta
  • 1 Kabartma tozu
  • Kızarmak için sıvı yağ

Şerbeti İçin

  • 3 Su bardağı toz şeker
  • 3,5 Su bardağı su
  • 1 Çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı

  1. Önce şerbeti kaynatın. Şerbet çok koyu olmamalı, bir kenarda ılımasını bekleyin.
  2. Peynir ve yumurtayı derin bir kapta yoğurun.
  3. Unu ve kabartma tozunu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edin. Koyu olursa az su, sulu olursa un ekleyin.
  4. Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp halka yapın.
  5. Kızgın yağa koyup altını kısın. Kısık ateşte pişmesi gerekiyor.
  6. Pişen hamurları şerbete atıp çatalla delelim. Şerbetini çekmesi için bir iki dakika şerbette kalması yeterlidir.

İpuçları

  • İstediğiniz şekli verebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ay sonunda izlemeye alabildim seni. Ne olduysa bir türlü izlemeye alamadım. Neyse bende bu tarifi gece seyrettim urfa tatlısıymış urfa peyniri harici olmaz dedi yapan bayan. Urfa peyniride lor gibi bişeymi acaba bende denmemek istiyorum. Evde kendim lor yapıyor.vallahi bayıldım tatlıya. Ellerinize sağlık ( ya ne olur şu kelime doğrulmayı kaldır azap gibi yaz yaz doğru okunmuyorda )

    YanıtlaSil
  2. merhaba evet bende duydun urfa tatlısı olduğunu ama emin olun çok kolay ve leziz bayılarak yediler bizim evde urfa loru olmasada oluyor ben yaptım oldu kelime doğrultusuna gelince aynı dert çok anlamıyorum bilgisayar kursuna başladım inşallah o sıkıntıları halledeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim asiye hanım bende urfa peyniri ile lor arasındaki farkı hiç bilmiyorum onun için bugün deneyemedim ama lor yapıp hoşmerim yaptım bidahakine deneyim yorum bırakırım size. Bu arada bilisayar ile sormanız gereken bişey olursa ben yardımcı olurum size arkadaşlar sorunca ben ekran çıktısını indirerek anlatıyorum. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim yorumlarınızı beklerim sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar