PEYNİRLİ HAMUR TATLISI

Peynirli Hamur Tatlısı Tarifi

PEYNİRLİ HAMUR TATLISI

Malzemeler

  • 2 Su bardağı tuzsuz lor
  • 2 Su bardağı un
  • 1 Yumurta
  • 1 Kabartma tozu
  • Kızarmak için sıvı yağ

Şerbeti İçin

  • 3 Su bardağı toz şeker
  • 3,5 Su bardağı su
  • 1 Çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı

  1. Önce şerbeti kaynatın. Şerbet çok koyu olmamalı, bir kenarda ılımasını bekleyin.
  2. Peynir ve yumurtayı derin bir kapta yoğurun. Unu ve kabartma tozunu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edin. Koyu olursa az su, sulu olursa un ekleyin.
  3. Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp halka yapın. Kızgın yağa koyup altını kısın. Kısık ateşte pişmesi gerekiyor.
  4. Pişen hamurları şerbete atıp çatalla delelim. Şerbetini çekmesi için bir iki dakika şerbette kalması yeterli.

İpuçları

  • İstediğiniz şekli verebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar