PEYNİRLİ HAMUR TATLISI
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BU SIRALAR BULOGUMLA PEK İLGİLENEMİYORUM KUSURURA BAKMAYIN BU GÜN SİZLERE PEYNİRLİ HAMUR TATLISI YAPACAĞIM ÇOK KOLAY BİR TARİF
MALZEMELER
2 Su bardağı tuzsuz lor
2 Su bardağı un
1 Yumurta
1 Kabarema tozu
kızarmak için sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN
3 Su bardağı toz şeker
3,5 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Önce şerbeti kaynatalım şerbet çok koyu olmamalı bir kenarda ılımasını bekleyelim peyniri yumurtayı derin bir kapta yoğurun unu kabartma tozunu ılave edelim yumşak bir hamur elde edelim koyu olursa az su ılave edelim sulu olursa un ilave edelim çünkü lor peynir kimisi sulu kimisi kuru oluyor ben muratbey lor kullandım ceviz büuüklüğünde bezeler alıp halka yapalım kızgın yağa koyup altını kısalım çünkü kısık ateşte pişmesi gerekiyor mereak etmeyin içine yağ çekmiyor peynir çabuk kızardığı için un daha geç pişiyor hamur kalmasın diye kısık ateşte pişiriyoruz pişen hamurları şerbete atıp catalla delelim şerbetini çekmesi için bir iki dakika şerbette kalması yeterli NOT Siz istediğiniz şekil verebilirsiniz
2 Su bardağı tuzsuz lor
1 Yumurta
1 Kabarema tozu
kızarmak için sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN
3 Su bardağı toz şeker
3,5 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Önce şerbeti kaynatalım şerbet çok koyu olmamalı bir kenarda ılımasını bekleyelim peyniri yumurtayı derin bir kapta yoğurun unu kabartma tozunu ılave edelim yumşak bir hamur elde edelim koyu olursa az su ılave edelim sulu olursa un ilave edelim çünkü lor peynir kimisi sulu kimisi kuru oluyor ben muratbey lor kullandım ceviz büuüklüğünde bezeler alıp halka yapalım kızgın yağa koyup altını kısalım çünkü kısık ateşte pişmesi gerekiyor mereak etmeyin içine yağ çekmiyor peynir çabuk kızardığı için un daha geç pişiyor hamur kalmasın diye kısık ateşte pişiriyoruz pişen hamurları şerbete atıp catalla delelim şerbetini çekmesi için bir iki dakika şerbette kalması yeterli NOT Siz istediğiniz şekil verebilirsiniz
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder