Ana içeriğe atla
PATATESLİ GÖZLEME
Patatesli Gözleme Tarifi
Malzemeler
- 5-6 tane patates
- 4 adet yufka
- 1 kuru soğan
- 1 kaşık tereyağı (veya margarin)
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatal yardımıyla ezin.
- Bir tavada tereyağını eritip, ince doğranmış kuru soğanı kavurun.
- Ezilmiş patatesleri ekleyin, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın.
- İnce doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.
- Yufkaları düz bir zemine serin, iki kat yapın.
- Ortalarına patatesli harçtan koyup yayın, kenarlarını ıslatıp kapatın.
- Tavaya bir kaşık sıvı yağ koyup gözlemeleri kızartın, her iki tarafını da çevirerek pişirin.
İpuçları
- İç malzemeleri damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz; kıymalı veya peynirli harç da kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder