PATATESLİ GÖZLEME

Patatesli Gözleme Tarifi

PATATESLİ GÖZLEME

Malzemeler

  1. 5-6 tane patates
  2. 4 adet yufka
  3. 1 kuru soğan
  4. 1 kaşık tereyağı (veya margarin)
  5. Maydanoz
  6. Karabiber
  7. Tuz
  8. Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatal yardımıyla ezin.
  2. Bir tavada tereyağını eritip, ince doğranmış kuru soğanı kavurun.
  3. Ezilmiş patatesleri ekleyin, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın.
  4. İnce doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.
  5. Yufkaları düz bir zemine serin, iki kat yapın.
  6. Ortalarına patatesli harçtan koyup yayın, kenarlarını ıslatıp kapatın.
  7. Tavaya bir kaşık sıvı yağ koyup gözlemeleri kızartın, her iki tarafını da çevirerek pişirin.

İpuçları

  • İç malzemeleri damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz; kıymalı veya peynirli harç da kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar