Ana içeriğe atla
FIRINDA SÜTLAÇ
Fırında Sütlaç Tarifi
Malzemeler
- 1 Litre süt
- 1 Çay bardağı pirinç
- 3 Su bardağı toz şeker
- 2 Su bardağı su
- 1 Yumurtanın sarısı
Yapılışı
- Pirinçleri iyice yıkayıp iki su bardağı suyla haşlayın. Pirinçler şişip patlayana kadar pişirin.
- Bir bardak sütü cezveye koyun, bir tatlı kaşığı nişasta ekleyin ve iyice karıştırın. Yumurtanın sarısını da ilave edip biraz kaynatın.
- Diğer işlem için, bir kaba boşalttığınız süte nişastayı ve vanilyayı ekleyin, iyice karıştırın.
- Şekeri sütlü vanilyalı karışıma ekleyin ve pirince ilave ederek karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Karışımı kaselere koyun ve üzerine cezvedeki karışımı paylaştırın.
- Fırın tepsisine 2 su bardağı su koyun ve kaseleri içine yerleştirin. 250 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
İpuçları
- Pirinçlerin iyice haşlandığından emin olun.
- Fırında pişirme süresini kontrol edin, her fırın farklı çalışabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder