Ana içeriğe atla
FIRINDA KIZARMIŞ TAVUK
Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi
Malzemeler
- Bütün tavuk
- Baş kuru soğan
- Karabiber
- Tuz
- Sos için:
- 2 Kaşık yoğurt
- 2 Kaşık sıvı yağ
- 2 Kaşık limon suyu
- 1 Kaşık salça
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı
- Tavuk temizlenip yıkanır.
- Haşlama suyuna soğanı soyup bütün olarak koyalım, tuz ve karabiber ekleyelim. Tavuk çok haşlanmamalıdır ki dağılmasın.
- Haşladığımız tavuğu fırın kabına alalım.
- Sos için yoğurdu, sıvı yağı, limon suyunu, salçayı ve şekeri iyice karıştıralım.
- Bolca tavuğun üzerine her yerine güzelce sürelim.
- 180 derece fırında 30 dakika kızartalım.
İpuçları
- Kendi fırınınıza göre kızartma süresini ayarlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder