FIRINDA KIZARMIŞ TAVUK

Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi

FIRINDA KIZARMIŞ TAVUK

Malzemeler

  1. Bütün tavuk
  2. Baş kuru soğan
  3. Karabiber
  4. Tuz
  5. Sos için:
    1. 2 Kaşık yoğurt
    2. 2 Kaşık sıvı yağ
    3. 2 Kaşık limon suyu
    4. 1 Kaşık salça
    5. 1 Tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı

  1. Tavuk temizlenip yıkanır.
  2. Haşlama suyuna soğanı soyup bütün olarak koyalım, tuz ve karabiber ekleyelim. Tavuk çok haşlanmamalıdır ki dağılmasın.
  3. Haşladığımız tavuğu fırın kabına alalım.
  4. Sos için yoğurdu, sıvı yağı, limon suyunu, salçayı ve şekeri iyice karıştıralım.
  5. Bolca tavuğun üzerine her yerine güzelce sürelim.
  6. 180 derece fırında 30 dakika kızartalım.

İpuçları

  • Kendi fırınınıza göre kızartma süresini ayarlayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar