FIRINDA HAMSİ BUĞLAMA

Hamsi Buğlama Tarifi

FIRINDA HAMSİ BUĞLAMA

Malzemeler

  1. 1 Kg hamsi
  2. 1 kuru soğan
  3. 2 orta boy patates
  4. 3 orta boy domates (üzerini süslemek için birkaç çeri domates)
  5. 1 kaşık tereyağı
  6. 1 limon
  7. 3 tane sivri biber
  8. 5-6 adet cini sarımsak
  9. Maydanoz
  10. Karabiber
  11. Tuz
  12. Acı pul biber (isteğe göre)

Yapılışı

  1. Hamsilerin kılçıklarını temizleyin, iyice yıkayıp süzün.
  2. Patatesleri soyup doğrayın ve fırın tepsisinin dibine yayın.
  3. Domatesleri soyup doğrayın ve hamsilerin üzerine yerleştirin.
  4. Sivri biberleri iri iri doğrayıp üzerine serpiştirin.
  5. Kuru soğanı halka halka doğrayıp ekleyin.
  6. Sarımsakları soyup üzerine serpin.
  7. Karabiber, tuz ve maydanozu ekleyin.
  8. Domateslerle süsleyin ve en üstüne tereyağını parça parça koyun.
  9. 180 derecede pişirin.

İpuçları

  • İsterseniz acı biber ve salça ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar