Ana içeriğe atla
FIRINDA HAMSİ BUĞLAMA
Hamsi Buğlama Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg hamsi
- 1 kuru soğan
- 2 orta boy patates
- 3 orta boy domates (üzerini süslemek için birkaç çeri domates)
- 1 kaşık tereyağı
- 1 limon
- 3 tane sivri biber
- 5-6 adet cini sarımsak
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Acı pul biber (isteğe göre)
Yapılışı
- Hamsilerin kılçıklarını temizleyin, iyice yıkayıp süzün.
- Patatesleri soyup doğrayın ve fırın tepsisinin dibine yayın.
- Domatesleri soyup doğrayın ve hamsilerin üzerine yerleştirin.
- Sivri biberleri iri iri doğrayıp üzerine serpiştirin.
- Kuru soğanı halka halka doğrayıp ekleyin.
- Sarımsakları soyup üzerine serpin.
- Karabiber, tuz ve maydanozu ekleyin.
- Domateslerle süsleyin ve en üstüne tereyağını parça parça koyun.
- 180 derecede pişirin.
İpuçları
- İsterseniz acı biber ve salça ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder