PEKMEZLİ KABAK TATLISI

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  1. 1 Kg kabak
  2. 3 Su bardağı toz şeker
  3. 1 Çay bardağı pekmez
  4. 1 Su bardağı dövülmüş ceviz içi

Yapılışı

  1. Kabakları soyup yıkayın ve tencereye dizin.
  2. Şekeri üzerine gezdirin ve en az 2 saat bekletin.
  3. Kısık ateşte pişirin, pişmeye yakın 10 dakika önce pekmezi ilave edin.
  4. Arada kontrol edin, yanmasın.
  5. Servis tabağına alın, ceviz içi serpin.

İpuçları

  • Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Pekmez olarak istediğiniz türü kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar