MANTARLI ISLAMA (BANDUMA)

Mantarlı Islama (Bandırma)

Malzemeler

  • 1 Kg pişmiş yufka
  • 1 Kg kurtkulak mantar
  • 1 kuru soğan
  • 200 g tereyağı (veya margarin)
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı

  1. Mantarları yıkayıp didin. Derin bir tencereye koyun ve üzerine 2.5 litre su ekleyin.
  2. Soğanı soyup bütün olarak mantarın içine atın. Biraz karabiber ekleyin, tuzu pişmeye yakın koyun.
  3. Bu arada yufkaları düz bir zemine serin. Ortadan ikiye kesin ve yarım yufkayı 4 parmak kalınlığında katlayın.
  4. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın ve 7-8 cm uzunluğunda kesin.
  5. Tereyağını eritip kızartın. Mantarları bir kevgir yardımıyla bir kaba alın, soğanı ayırın.
  6. Mantarı kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Eritilmiş yağdan 2-3 kaşık ekleyin.
  7. Ateşe dayanıklı bir tepsiyi kısık ateşte koyun ve biraz sıvı yağ gezdirin.
  8. Yufkaları birer birer kaynayan mantarlı suya bandırıp tepsiye dizin.
  9. Üzerine kuru yufkadan bir tane alıp tereyağına batırın ve tepsideki yufkaların üzerini yağlayın.
  10. Bu işlemi yufkayı yarılayıncaya kadar devam edin. Mantarları iyice sıkıp yarısını yufkaların üzerine serin.
  11. Tekrar yufkaları ıslatıp yağlayarak devam edin. Geriye kalan mantarları da koyup son sıra yufkaları dizin ve üzerini yağlayın.

İpuçları

  • Mantar olmadığında tavuk etiyle de yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. mmm harikasın canımellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  2. sizlerde öylesiniz çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Degisik bir tarif hic duymamistim..Elinize saglik..

    YanıtlaSil
  4. evet değişik bir tarif ama çok lezzetli oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  5. enteresan bir mantar ve enteresan bir tarif,ellerine sağlık,deneme şansım olsa denerdim ama mantarı bulamayız ki..

    YanıtlaSil
  6. Asiye hanım merhabalar, ben geldim, tanıştığımıza çok sevindim, şu an mutfağınızda geziyorum. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Çok farklı bir tarif, nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Bu arada bloguna bayıldım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. herkese çok teşekkür ederim benim için kıymetli yorumlarınza anne eli bu bandırma tavuk etiylede oluyor aynı işlemi yaparak yapabilirsiniz sevgiler

    YanıtlaSil
  9. İlk defa rastladığım bir yemek.Mantarı daha fazla tüketebilmek için güzel bir alternatif.Ellerinize sağlık mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  10. çok teşekkür ederim yorumunuz için sizlerede mutlu haftalar sevgiler

    YanıtlaSil
  11. elinize sağlık güzel görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  12. pideyle et yaparlar bizim buralardayemedim daha önce merak ettim mantar oluncada eminim güzel olmuştur

    YanıtlaSil
  13. bunun adı ıslama yada bandırma kastamonu yöresinde yapılıyor oradan öğrendim başka yerlerde yapılıp yapılmadığını bilmiyorum yorumunuz için çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar