GIVRIÇ TATLISI
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIMSİZE GIVRIÇ TATLISI TARİFİ VERECEĞİM FAKAT DEĞİŞİK İSİMLERDE SÖYLENDİĞİNİ DUYDUM MESELA GOCA KARI GORTLAĞI BÜZĞÜ TATLISI GİBİ
MALZEMESİ
HAMURU İÇİN
4 Yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 kabartma tozu yada bir çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket marğarin
aldığı kadar un
açmak içinde bir paket buyğday nişastası
İÇ MALZEME
2 kase dövülmüş ceviziçi( yada fındık içi)
1su bardağı toz şeker
ŞERBETİ İÇİN MALZEME
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
yarım limonun suyu
YAPILIŞI
Yumurtaları derinbir kaba kıralım yağı sütü ,kabartma tozunuda ,sirkesinide koyup karıştıralım aldığı kadar un koyup kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğuralım üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirelim . Bu arada çeviz içiyle bir bardak toz şekeri karıştıralım . hamurlardan yumurta büyüklüğünde hamur tutalım nişastayla açalım açma işlemi bitince yufkanın içine cevizli karışımdan bir avuç serpiştirelim oklavaya tekrar sarıp iki uçdan büzdürelim yağlanmış tepsiye dizelim açma işlemi bitince istediğiniz büyüklükde keselim marğarini kızdırıp tatlının üzerine gezdirelim 180 derecede pişirelim bu arada şerbetinide kaynatıp limon suyunuda koyup bir beş dakika dinlenince tatlıda ılık olmalı şerbet sıcak olmalı
afiyet olsun
mesela benim anneannem yapar ve adına büzgü tatlısı derler,ellerinize sağlık nefis görünüyor,iyi hafta sonları..
YanıtlaSilbayılırıııım. ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhabalar; uzun zamandır gelemedim kusuruma bakmayın, aynı tatlıyı bende yapmış ve basmıştım, sizin kide çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık,sevgilerrrr...
YanıtlaSilmerhabalar hoş gelmişiniz çok memnun kaldım gelmenizden yorumlarınıza çok teşekkür ederim yine beklerim sevgiler
YanıtlaSilDeğişik bir tatlıymuş bu.Ellerinize sağlık..Tarifi verdiğiniz içinde teşekkürler :)
YanıtlaSildeğişik isimlerini duydum ama tarifler aşağı yukar aynı kuru kuru çayın yanındada yene biliyor şerbet konulmazsa sevgiler
YanıtlaSil