Ana içeriğe atla
GIVRIÇ TATLISI
Gıvırcık Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Hamuru İçin
- 4 Yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 kabartma tozu veya bir çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket margarin
- Aldığı kadar un
- Açmak için bir paket buğday nişastası
İç Malzeme
- 2 kase dövülmüş ceviz içi (veya fındık içi)
- 1 su bardağı toz şeker
Şerbeti İçin Malzeme
- 5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı
- Yumurtaları derin bir kaba kırın. Yağı, sütü, kabartma tozunu ve sirkeyi ekleyip karıştırın.
- Aldığı kadar un ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
- Bu arada ceviz içiyle bir bardak toz şekeri karıştırın.
- Hamurlardan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp nişasta ile açın.
- Açtığınız yufkanın içine cevizli karışımdan bir avuç serpiştirin. Oklavaya tekrar sarıp iki uçtan büzdürün.
- Yağlanmış tepsiye dizin. Tüm hamurları açtıktan sonra istediğiniz büyüklükte kesin.
- Margarini kızdırıp tatlının üzerine gezdirin. 180 derecede pişirin.
- Bu arada şerbeti kaynatın, limon suyunu ekleyin ve 5 dakika dinlendirin. Tatlı ılık, şerbet sıcak olmalı.
İpuçları
- Tatlıyı servis etmeden önce şerbetin soğumasına dikkat edin.
- Hamuru dinlendirmek, daha iyi bir kıvam elde etmenizi sağlar.
mesela benim anneannem yapar ve adına büzgü tatlısı derler,ellerinize sağlık nefis görünüyor,iyi hafta sonları..
YanıtlaSilbayılırıııım. ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhabalar; uzun zamandır gelemedim kusuruma bakmayın, aynı tatlıyı bende yapmış ve basmıştım, sizin kide çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık,sevgilerrrr...
YanıtlaSilmerhabalar hoş gelmişiniz çok memnun kaldım gelmenizden yorumlarınıza çok teşekkür ederim yine beklerim sevgiler
YanıtlaSilDeğişik bir tatlıymuş bu.Ellerinize sağlık..Tarifi verdiğiniz içinde teşekkürler :)
YanıtlaSildeğişik isimlerini duydum ama tarifler aşağı yukar aynı kuru kuru çayın yanındada yene biliyor şerbet konulmazsa sevgiler
YanıtlaSil