GIVRIÇ TATLISI
Gıvrıç Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Hamuru İçin
- 4 Yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket margarin
- Aldığı kadar un
- Bir paket buğday nişastası (açmak için)
İç Malzeme
- 2 kase dövülmüş ceviz içi (veya fındık içi)
- 1 su bardağı toz şeker
Şerbet İçin Malzeme
- 5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı
Yumurtaları derin bir kaba kırın. Yağı, sütü, kabartma tozunu ve sirkeyi ekleyip karıştırın. Aldığı kadar un koyarak kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Bu arada ceviz içi ile toz şekeri karıştırın. Hamurlardan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp nişasta ile açın. Açma işlemi bitince yufkanın içine cevizli karışımdan bir avuç serpiştirin. Oklavaya sarıp iki uçtan büzdürün. Yağlanmış tepsiye dizin. İstediğiniz büyüklükte kesin. Margarini kızdırıp tatlının üzerine gezdirin. 180 derecede pişirin. Şerbeti kaynatıp limon suyunu ekleyin. Şerbet sıcak, tatlı ılık olmalı.
Afiyet olsun!
İpuçları
- Tatlıyı dinlendirmek lezzetini artırır.
- Şerbetin sıcak olması, tatlının daha iyi şerbetlenmesini sağlar.
mesela benim anneannem yapar ve adına büzgü tatlısı derler,ellerinize sağlık nefis görünüyor,iyi hafta sonları..
YanıtlaSilbayılırıııım. ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhabalar; uzun zamandır gelemedim kusuruma bakmayın, aynı tatlıyı bende yapmış ve basmıştım, sizin kide çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık,sevgilerrrr...
YanıtlaSilmerhabalar hoş gelmişiniz çok memnun kaldım gelmenizden yorumlarınıza çok teşekkür ederim yine beklerim sevgiler
YanıtlaSilDeğişik bir tatlıymuş bu.Ellerinize sağlık..Tarifi verdiğiniz içinde teşekkürler :)
YanıtlaSildeğişik isimlerini duydum ama tarifler aşağı yukar aynı kuru kuru çayın yanındada yene biliyor şerbet konulmazsa sevgiler
YanıtlaSil