FIRINDA KAŞARLI MANTAR
Kaşarlı Mantar Tarifi
Malzemeler
- 1 kg kültür mantarı
- 1 büyük soğan
- 3-4 adet sivri biber
- 2 kaşık tereyağı
- 400 gr kaşar (veya iki kase dolusu rendelenmiş kaşar)
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
- Mantarları haşlayıp süzelim, çok ince şekilde kıyalım.
- Bir tavada az tereyağıyla soğanı ve biberleri iyice kavuralım.
- Mantarı ilave edelim, tuzunu ve karabiberini koyalım.
- Fırına dayanıklı bir borcama boşaltalım.
- Kaşarın üçte birini mantara karıştıralım, geri kalan kaşarı da tepsinin üzerine iyice yayalım.
- Tereyağını kaşarın üzerine dağıtalım.
- Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim (tahmini 10 dakika, 200 derecede yeterlidir).
İpuçları
- Mantarları saklarken bez torbada buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
yarın dolapta duran mantarlarımın akibetini , burada ! gördükçe,
YanıtlaSiliçim içime sığmaz oluyor gitgide :))
BİR DUT MASALI - nUnU
mantar hazırda varsa hiç durmayın afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSil