ÇİNEKOP TAVA

Çinekop Tava Tarifi

Malzemeler

  • 2 Kg çinekop (isteğe göre azaltılabilir veya çoğaltılabilir)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Kara biber
  • Sıvı yağ (isteğe göre biraz tereyağı)

Yapılışı

  1. Balıkları ayıklayıp yıkayın, süzgece alıp süzülmesini bekleyin.
  2. Sarımsağı ince rendeden geçirin.
  3. Tuz, sarımsak ve kara biberi balıklara ekleyip karıştırın.
  4. Bir kaba mısır ununu koyun ve balıkları tek tek unlayın.
  5. Tavayı kızdırın, biraz sıvı yağ ve isteğe göre tereyağı ekleyin.
  6. Balıkları tavaya dizin, bir tarafı kızarınca diğer tarafını da kızartın.
  7. Salata ile sıcak servis yapın.

İpuçları

  • Sarımsak sevmeyenler sarımsak koymayabilir.

Yorumlar

  1. çinekoplar muhteşem görünüyor

    YanıtlaSil
  2. tşekkürler balığın her türlüsü harika sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten balık yemek mükemmel bir duru, hele çinakop yemek harikaaaaa...

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim evet çocuklar için çok önemli sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar