ÇİNEKOP TAVA

Çinekop Tava Tarifi

ÇİNEKOP TAVA

Malzemeler

  1. 2 Kg çinekop (isteğe göre azaltılabilir veya artırılabilir)
  2. 3 diş sarımsak
  3. 1 su bardağı mısır unu
  4. Tuz
  5. Kara biber
  6. Sıvı yağ (isteğe göre biraz tereyağı)

Yapılışı

  1. Balıkları ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın.
  2. Sarımsağı ince rendenin üzerinden geçirin.
  3. Tuzu, sarımsağı ve kara biberi balığa ekleyip karıştırın.
  4. Bir kaba mısır ununu koyup balıkları tek tek unlayın.
  5. Tavayı kızdırın, biraz sıvı yağ ve isteğe göre tereyağı ekleyin.
  6. Balıkları tavaya dizin, bir tarafı kızarınca diğer tarafını da kızartın.
  7. Salata ile sıcak servis yapın.

İpuçları

  • Sarımsak sevmeyenler sarımsak koymayabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar