Ana içeriğe atla
ÇİNEKOP TAVA
Çinekop Tava Tarifi
Malzemeler
- 2 Kg çinekop (isteğe göre azaltılabilir veya artırılabilir)
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı mısır unu
- Tuz
- Kara biber
- Sıvı yağ (isteğe göre biraz tereyağı)
Yapılışı
- Balıkları ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın.
- Sarımsağı ince rendenin üzerinden geçirin.
- Tuzu, sarımsağı ve kara biberi balığa ekleyip karıştırın.
- Bir kaba mısır ununu koyup balıkları tek tek unlayın.
- Tavayı kızdırın, biraz sıvı yağ ve isteğe göre tereyağı ekleyin.
- Balıkları tavaya dizin, bir tarafı kızarınca diğer tarafını da kızartın.
- Salata ile sıcak servis yapın.
İpuçları
- Sarımsak sevmeyenler sarımsak koymayabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder