ÇİNEKOP TAVA
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCUKARIM BİLDİĞİNİZ GİBİ KIŞ DEYİNCE AKLA GENELDE BALIK GELİR BU GÜNDE SİZE ÇİNEKOP TAVA TARİFİ VERECEĞİM
MALZEMELER
2 Kg çinekop(siz kendinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
3 diş sarımsak
1 su bardağı mısır unu
tuz
kara bibersıvı yağ (birazda tereyağı isteğe göre)
YAPILIŞI
Balıkları ayıklayıp yıkayalım süzgece alıp süzülsün bu arada sarımsağı ince rendeden çekelim tuzu sarımsağı ve kara biberi balığa koyup karıştıralım bir kaba mısır ununu koyup balıkları tek tek unlayalım tavayı kızdıralım biraz sıvı yağ birazda tereyağı koyalım blıkları dizelim kızarınca diyer tarafınıda kızartıp salatayla sıcak servis yapalım NOT Sarımsak sevmeyenler sarımsak koymaya bilir.
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder