Ana içeriğe atla
KIŞLIK LAHANA VE FASÜLYE, BİBER TURŞUSU
Turşu Tarifi
Malzemeler
- 1 Baş beyaz lahana
- 2 Kg taze fasülye (turşuluk)
- 1 Kg kıl biber
- 1 Büyük baş sarımsak
- Kalın tuz
- Su (klorlu olmasın)
- 2-3 tane acı biber
Yapılışı
- Büyük bir tencerede su kaynatın.
- Lahanayı yıkayıp parçalayın, hafif haşlayıp soğuk suya alın.
- Fasulyeyi de hafif haşlayıp soğuk suya alın.
- Biberlerin saplarını ayıklayıp, sıcak suda hafif haşlayın ve soğutun.
- Sarımsakları ayıklayın, isterseniz dövün ya da ince ince doğrayın.
- Tüm malzemeleri karıştırın ya da sırayla bidona veya cam kavanoza yerleştirin.
- Aralarına sarımsak atın.
- Ayrı bir kaba su koyup tuz ilave edin, tadı tuzlu olmalı ki turşu erimesin.
- Acı sevenler acı kırmızı biber de koyabilir.
- Ağzını sıkıca kapatın.
İpuçları
- Malzemeleri istediğiniz kadar artırabilirsiniz.
- Büyük bidona koymayı tercih ettim, küçük kavanozda da yapabilirsiniz.
ben hatice bilirim sizin turşularınızı helede kavurmanızı bir harika elinize sağlık
YanıtlaSilyorumların için teşekkür ederim hatice yine kavururum gel beklerim sevgiler
YanıtlaSil