KIŞLIK LAHANA VE FASÜLYE, BİBER TURŞUSU

Turşu Tarifi

KIŞLIK LAHANA VE FASÜLYE, BİBER TURŞUSU

Merhaba sevgili okuyucularım, bu gün size turşu tarifi vereyim. Malum önümüz kış, bol bol turşu yeriz.

Malzemeler

  1. 1 baş beyaz lahana
  2. 2 kg taze fasulye (turşuluk)
  3. 1 kg kıl biber
  4. 1 büyük baş sarımsak
  5. Kalın tuz
  6. Su (klorlu olmasın)
  7. 2-3 tane acı biber

Yapılışı

  1. Büyük bir tencerede su kaynatın.
  2. Lahanayı yıkayıp parçalayın, hafif haşlayıp soğuk suya alın.
  3. Fasulyeyi de hafif haşlayıp soğuk suya alın.
  4. Biberlerin saplarını ayıklayıp, sıcak suda hafif haşlayın ve soğutun.
  5. Sarımsakları ayıklayın, isterseniz dövün ya da ince ince doğrayın.
  6. Tüm malzemeleri karıştırın veya sırayla bidona ya da cam kavanoza yerleştirin.
  7. Aralarına sarımsak ekleyin.
  8. Ayrı bir kaba su koyup tuz ilave edin, tadı tuzlu olmalı ki turşu erimesin.
  9. Acı sevenler acı kırmızı biber de koyabilir.
  10. Ağzını sıkıca kapatın.

Not: Malzemeleri istediğiniz kadar artırabilirsiniz. Ben büyük bidona koydum, küçük kavanoza da koyabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. ben hatice bilirim sizin turşularınızı helede kavurmanızı bir harika elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. yorumların için teşekkür ederim hatice yine kavururum gel beklerim sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar