KIŞLIK LAHANA VE FASÜLYE, BİBER TURŞUSU
MERHABA SEVĞİLİ OKUYUCULARIM BU GÜN SİZE TURŞU TARİFİ VEREYİM MALUM ÖNÜMÜZ KIŞ BOL BOL TURŞU YERİZ
MALZEMELER
2 Kg taze fasülye(turşuluk)
1 Kg kıl biber
1 Büyük baş sarımsak
Kalın tuz
Su( kılorlu olmasın)
2,3 tane acı biber
YAPILIŞI
Büyük bir tencerede su kaynatalım lahanayı yıkayıp parçalayalım sonra hafif haşlayıp soğuk suya alalım fasülyeyide aynen hafif haşlayıp soğuk suya alalım biberlerin saplarını ayıklayayıp onuda sıcak suda çok hafif haşlayalım soğutalım süzün sarımsakları ayıklayalım ister dövelim havanda isterseniz ince ince doğrayalım tüm malzemeleri ister karıştıralım isterseniz sırayla koyalım sonra bidona yada cam kavanoza basalım aralarına sarımsak atalım ayrı bir kaba su koyup tuz ilave edip tadı tuzlu olacak şeklinde olmalıki turşu erimesin acı sevenler acı kırmızı biberde koysun ağzını sıkıca kapatın NOT siz malzemeleri istediğiniz kadar artıra bilirsiniz ben büyük bidonada koydum küçük kavanozada
afiyet olsun
ben hatice bilirim sizin turşularınızı helede kavurmanızı bir harika elinize sağlık
YanıtlaSilyorumların için teşekkür ederim hatice yine kavururum gel beklerim sevgiler
YanıtlaSil